I Hrvatska ima Amara Osima, region bruji o nastupu trenera Rijeke: "Kaj, trebam na engleskom reći?"

Željko Sopić pobrao simpatije mnogih

I Hrvatska ima Amara Osima, region bruji o nastupu trenera Rijeke: "Kaj, trebam na engleskom reći?"

Endin Čaušević

Rijeka i Dinamo igrali su sinoć veliki derbi u okviru 15. kola SuperSport HNL-a, a meč je završen rezultatom 2:2. U centru pažnje nakon utakmice našao se domaći trener Željko Sopić zbog svog zanimljivog nastupa dok je davao izjavu, te nije ni čudo što je trener Rijeke pokupio simpatije širom regiona.

Okršaj na prepunoj Rujevici ponudio je odličan meč u kojem su ljubitelji fudbala mogli da uživaju, a na kraju su Rijeka i Dinamo podijelili bodove odigravši 2:2 što je čini se i najrealniji ishod ove utakmice.

Dinamo je poveo u 40. minuti golom Špikića, ali je Rijeka početkom drugog poluvremena uspjela da se vrati u meč kada je Selahi poravnao na 1:1.

No, gosti s Maksimira ponovo su šokirali Rijeku u finišu golom Perića za 1:2. Činilo se da bi ekipa Sergeja Jakirovća mogla do tri boda na teškom gostovanju, ali je Rijeka u 89. minuti došla do 2:2.

Domaći su iskoristili lošu reakciju odbrane Dinama kod prekida nakon čega je Čabraja odlično uposlio Mitrovića koji pogađa za 2:2 i erupciju oduševljenja na tribinama Rujevice. Na kraju se ispostavilo da je to bio i konačan rezultat ovog meča.

Oglasi

Nakon utakmice u centru pažnje našao se trener domaćeg tima Željko Sopić zbog svog zanimljivog nastupa pred kamerom HRT-a. Sopić je stao kako bi dao izjavu i otkrio utiske nakon derbija, a svojim simpatičnim nastupom mnoge je nasmijao.

"Mislim da smo dosta loše ušli u utakmicu, u princimu rekao sam dečkima na poluvremenu da ne mogu oni imati veću želju od njih. Nije problem izgubiti utakmicu, ali idemo se potući za to i mislim da smo u drugom poluvremenu bili bliže pobjedi. Dobili smo taj gol iz prekida, imali neke šanse, ali sve u svemu 2:2", rekao je Sopić na početku.

Nakon toga novinar HRT-a pitao je trenera Rijeke da li je zadovoljan osvojenim bodom, a on je svojim odgovorom nasmijao sve.

"Ne. Nisam. Kaj trebam na engleskom reći", prokomentarisao je Sopić i nakon toga nastavio da priča o utakmici.

Oglasi

"Dinamo kada je dao gol morali smo nešto pokušati, uveli smo Radeljića naprijed kako bi uz Obregona neko mogao spustiti loptu, takozvani totalni nogomet i to nam se isplatilo. Mislim da je njihova odbrana zaspala kod Čabrajinog pasa, ali to je nogomet. Najvažnije je da smo pokazali gard i znam da su svi ovi analitičari govorili da ćemo se povući. Nikad se ne povlačimo", dodao je.

Potom je novinar dodao da je prekinut negativan niz Rijeke u duelima protiv Dinama i da konačno nisu poraženi, a Sopić je ponovo imao svoj "nastup".

"Pa dobro, izrazito sam sretan. Vidi se meni na faci, super, baš sam sretan", ironično je poručio trener Rijeke na kraju.

Simpatičan i iskren nastup trenera Rijeke neodoljivo podsjeća i na legendarnog bh. trenera Amara Osima koji je također pred kamerama uvijek zanimljiv, te se neke njegove izjave i danas prepričavaju.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Sopić je istim takvim nastupom pobrao simpatije širom regiona, a takav zanimljiv sagovornik je sigurno i ono najbolje što jedan novinar može da poželi.

Inače, Hajduk je prvi na tabeli sa 33 boda i ima pet bodova i meč više od Rijeke. Dinamo je treći sa 24 boda, ali i dva susreta manje u odnosu na klub s Poljuda.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DDG
“Simpatičan i podsjeća na Amara”. Bože dragi šta sve neće napisati ovdje i kome sve ovdje dopuštaju da lupeta gluposti.
1 0
pero98
Sopic je zakon.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi