'Nema stranca do Bosanca' - Jusuf Gazibegović pojačava GNK Dinamo Zagreb?
Foto - Lukasz Skwiot (AFP)

Desni bek želja Sergeja Jakirovića

'Nema stranca do Bosanca' - Jusuf Gazibegović pojačava GNK Dinamo Zagreb?

Midhat Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Jusuf Gazibegović (23) karijeru bi mogao nastaviti u zagrebačkom Dinamu. Transfer je navodno veoma blizu realizacije.

Desni bek Sturma iz Graza i reprezentacije Bosne i Hercegovine, Jusuf Gazibegović (23), mogao bi u milionskom transferu pojačati zagrebački Dinamo.

Kako navodi portal Germanijak, Sergej Jakirović izrazio je želju za dovođenjem reprezentativca BiH u redove Modrih i rukovodstvo hrvatskog šampiona mu je odlučilo ispuniti želju.

Spreman je Dinamo ekipi Sturma iz Graza platiti milionsku odštetu. Ona iznosi oko dva miliona eura, što je cifra koju austrijski tim traži za rani raskid ugovora bh. fudbalera koji je za klub vezan do ljeta 2026. godine.

Dinamo očigledno ne može bez bh. fudbalera. Decenijama unazad je tim s Maksimira imao fudbalere iz BiH u svojim redovima, a trenutno je u ekipi sjajni mladi veznjak Petar Sučić.

Oglasi

Definitivno se u hrvatskom velikanu još uvijek vode slavnom izrekom - 'Nema stranca do Bosanca' i vidjet ćemo hoće li Gazibegović zaista postati član Dinama.

Gazibegović je rođen u Salzburgu. Igrao je za omladinske kategorije ovog tima,a preko Lieferinga je došao do dresa Sturma u čijim je redovima standardan od 2020. godine.

On je svojim igrama zaslužio i poziv u reprezentaciju Bosne i Hercegovine za koju je nastupio u 14 utakmica.

Jusuf Gazibegović se povezivao s evropskim velikanima

Dobre igre u dresu Sturma dovele su do toga da se Jusuf Gazibegović u prethodnim mjesecima povezivao s brojim evropskim velikanima.

Često su austrijski mediji najavljivali veliki posao Sturma. Spominjali su se transferu u italijanske velikane Milan i Inter, spominjali su se klubovi iz Bundeslige Stuttgart i Koln, te članovi Cvajte Hertha i HSV.

Međutim, do transfera nije došlo. Gazibegović je ostao u Sturmu i na početku ove sezone u kojoj je u 25 utakmica postigao jedan pogodak i upisao tri asistencije.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Sada bi transfer ipak mogao biti realizovan. Bh. defanzivac navodno nema ništa protiv dolaska na Maksimir i ostaje nam da sečekamo januarski prelazni rok kako bismo vidjeli hoće li do njege selidbe u Zagreb zaista doći.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
sve levatine oti gazbeovic hodjic ahmed hamulic ondak oni dedic oni mali propali u besektasu pa hadjikadunic penis sa dva n stacemu dva n sve njeki brazilci bajagi a sguzise luksemberg i island sve njiha neznaju
0 2
user1675926959
Mali nema pojma
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi