Igrači Dinama se brukali, a zatim se na vratima svlačionice pojavio bijesni Sergej Jakirović

Nakon lošeg prvog dijela je morao reagovati

Igrači Dinama se brukali, a zatim se na vratima svlačionice pojavio bijesni Sergej Jakirović

Midhat Šljivak

GNK Dinamo Zagreb je uz dosta muke savladao Rudeš s 1:0 i došao je do tri boda pred veliki derbi s Hajdukom koji se igra narednog vikenda. Međutim, usprkos pobjedi trener Modrih Sergej Jakirović nije zadovoljan onim što je njegov tim pokazao na terenu. Bilo je žustrog razgovora na poluvremenu.

Trener zagrebačkog Dinama Sergej Jakirović nije zadovoljan izdanjem svog tima protiv najslabijeg tima lige Rudeša. Bh. stručnjak je u svlačionici morao podići ton nakon očajnog prvog dijela.

Jakirović ističe da je bio jedan žustriji razgovor s igračima na koji su oni dobro reagovali.

"Prvo poluvrijeme smo odigrali jako slabo. Nije bilo agresivnosti, nismo se držali dogovora, bili smo u drugoj brzini. U poluvremenu je bio jedan žustriji razgovor i u nastavku smo iskontrolirali meč. Najvažnije je da smo uzeli tri boda, sve ostalo, posebno prvo poluvrijeme je za zaborav", rekao je Jakirović i dodaje:

"Igrali smo s najboljih 11, ali nismo bili dobro. Ne znam je li psihološki šta, to pitajte igrače. Morat ćemo puno, puno bolje igrati da bismo bili uspješni".

Oglasi

U narednom kolu Dinamo na Maksimiru čeka najvećeg rivala Hajduk. Tri boda su prioritet.

"Derbi je derbi. Moramo pokušati sve da uzmemo tri boda. Ja se nadam da ćemo uzeti tri boda. Više vodim računa o svom timu. Mi moramo biti bolji nego danas."

"Pristup mora biti bolji. U jednom trenutku smo igrali kao da vodimo 3:0, nismo radili stvari koje smo zahtijevali u pripremi utakmice. Razmišljao sam koliko zamjena napraviti, mogao sam ih napraviti dosta, ali odlučio sam se samo na jednu. Svaki igrač može puno bolje", istakao je Jakirović.

Torcida poslala grubu poruku GNK Dinamo i BBB-u

Navijači Hajduka jučer su u Zagrebu pratili meč protiv Lokomotive i poslali su grubu poruku navijačima Modrih (Bad Blue Boys) i samom klubu.

U jednom trenutku na tribinama stadiona u Kranjčevićevoj pojavio se transparent na kojem je pisalo: "I gospoda priko puta navija za Hajduka. Grad je naš".

Nije to bilo sve što su pripremili navijači splitskog kluba. Torcida je nakon utakmice s igračima zajedno pjevala: "Mrzin Dinamo, srpsko ime to".

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Derbi koji se igra u Maksimiru sigurno će biti veoma žestok. Hajduk ga dočekuje kao prvi na tabeli, što nije bio tako čest slučaj u prvenstvu Hrvatske.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
Ovo je najlosiji trener Dinama ikada! Najveca trenerska prevara na ovim prostorima. A to pokazuju igre i rezultati Dinama otkako su ga doveli.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi