Bijesni Dinamo svu snagu iskalio na četveroligašu: Autogol, crveni, dva penala i kiša golova
Foto: Vlado Kos / CROPIX

Uvjerljiva pobjeda Modrih

Bijesni Dinamo svu snagu iskalio na četveroligašu: Autogol, crveni, dva penala i kiša golova

Midhat Šljivak

GNK Dinamo Zagreb plasirao se u četvrtfinale hrvatskog Kupa nakon što je kao gost uvjerljivo savladao Oriolik sa 8:0. Dosta toga se moglo vidjeti u ovom susretu, a na kraju je tim Sergeja Jakirovića do vrha napunio mrežu četveroligaša.

Dinamo je bez velikih problema prošao prepreku u osmini finala Kupa Hrvatske. Oriolik je pregažen sa 8:0.

Dosta toga se moglo vidjeti u ovom susretu, a otpor domaćeg tima slomlje je u 25. minuti. Bio je to prvi ozbiljan napad, udarac Halilovića u vlastitu mrežu šalje Stjepan Stubičan za vodstvo gostiju od 1:0.

Dvije minute kasnije penal za Dinamo. Odgovornost preuzima Josip Drmić i povećava prednost svog tima na 2:0.

Deset minuta kasnije novi penal za Modre. Stubičan ruši Kaneka i dobija crveni karton, a ponovo je izvođeč udarca s 11 metara Drmić i ponovo je precizan za 3:0.

Do kraja prvog poluvremena još dva pogotka u mreži domaćeg satava. Drmić u 42. minuti pogaža za 4:0, a u drugoj minuti nadoknade Maxime Bernauer glavom pogađa za rezultat poluvremena od 5:0.

Oglasi

Dinamo je u nastavku samo završio posao. Smanjio je gas i postigao još tri pogotka.

Prednost na 6:0 Modri povećavaju u 54. minuti. Drmić ostavlja loptu za Marina koji postiže šesti gol za goste.

Imao je gostujući tim još nekoliko šansi da dodatno poveća prednost, ali nije previše jurišao prema već razbijenom rivalu. I pored toga u finišu su još dva puta zatresli mrežu Oriolika.

U 77. minuti je 7:0. Kulenović spušta loptu za Mahira Emrelija, a ovaj postiže pogodak za 7:0.

Pet minuta kasnije uloge su obrnute. Emreli je asisstent, a Sandro Kulenović strijelac za ogromnih 8:0, što je na kraju bio i konačan rezultat susreta.

Kup Hrvatske, osmina finala:

Oriolik - Dinamo 0:8

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pero98
JAKIRE IZDRŽI 12.11.!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi