Ni Ermin Zec nije ostao imun na ono što je izjavio Petar Sučić: "Ti si očigledno živio..."

Igrač Dinama razočarao Bugojance svojom izjavom

Ni Ermin Zec nije ostao imun na ono što je izjavio Petar Sučić: "Ti si očigledno živio..."

E. Čaušević

Mladi fudbaler Dinama, Petar Sučić, koji je nedavno odlučio da umjesto Bosne i Hercegovine igra za Hrvatsku ponovo se našao u centru pažnje. Zbog svoje izjave izazvao je lavinu komentara u rodnom Bugojnu, a imun nije ostao ni Ermin Zec koji je također morao da se oglasi na tu temu.

Sučić je igrao za omladinske selekcije BiH, ali kada je Hrvatska pokazala interesovanje za njega nije dugo razmišljao i odlučio je da prihvati poziv Vatrenih.

Igrač Dinama je u razgovoru za RTL priznao da mu nije bilo teško donijeti odluku da prihvati poziv Hrvatske jer je to uvijek bila reprezentacija za koju je on želio nastupati, te da mu se želja ostvarila da dobije poziv.

Međutim, ono što je izazvalo lavinu reakcije u Bugojnu gdje je Sučić rođen i počeo svoju igračku karijeru jeste izjava da u tom gradu nije bilo dresova igrača iz Hrvatske za kupiti, te da je u ponudi bio samo onaj od Luke Modrića.

"Odluku sam donio zajedno sa porodicom. Kao mali, upališ TV i srce zaigra, navijaš, skačeš, tako da nije bila teška odluka. Baka je bratu i meni kupovala Modrićeve dresove, a u BiH nije bilo dresova hrvatske reprezentacije. Kada bi i došli, obično bi bili od jednog igrača, samo Luke Modrića", rekao je, između ostalog, Sučić u razgovoru za RTL.

Nakon toga stigla je burna reakcija mnogih Bugojanaca koji su demantovali Sučića i podijelili čak nekoliko fotografija sa štanda koji se nalazio u tom gradu i na kojem se vidi da tu se prodaju dresovi reprezentacije Hrvatske, te da Modrić nije bio jedini izbor kako on tvrdi.

Oglasi

Imun na izjavu sada već bivšeg mladog reprezentativca Bosne i Hercegovine nije ostao imun ni nekadašnji napadač Ermin Zec koji se oglasio na Facebooku, te je Sučiću poslao jasnu poruku.

Zec je ostavio komentar na objavi vezanoj za ono što je Sučić izjavio, te je i sam odlučio da demantuje igrača Dinama za ono što je rekao.

"Čuo sam za tebe jako lijepih riječi od naših Bugojanaca i tvojih bivših trenera. Ja spominjem non stop i uvijek ću govoriti da igrači koji jednom zaigraju za Bosnu i Hercegovinu nebitno kojem uzrastu da više nikad ne mogu promjeniiti reprezentaciju", napisao je Zec i dodao.

"Tako ćemo stvoriti više prostora za dječake koji će sutra ponosno stajati pred zastavom koju vole i za koju će sa velikom radosti nastupati. Dečko, želim ti puno sreće u nastavku karijere, ali ti si očigledno živio u nekom drugom gradu ne u Bugojnu. Živio".

Oglasi

   Komentar Ermina Zeca na izjavu mladog igrača zagrebačkog Dinama, Petra Sučića, koji je svojim riječima razočarao Bugojance

Sučić je ponikao u NK Sport Prevent u Bugojnu gdje je pokazao koliko je talentovan, a nakon toga kratko je igrao i u dresu bugojanske Iskre.

U Iskri se Sučić nije dugo zadržavao jer je karijeru nastavio u mostarskom Zrinjskom, a potom je počekom 2022. godine potpisao za zagrebački Dinamo gdje je ove sezone iskoristio šansu koju je dobio u prvom timu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Sučić je odigrao 16 utakmica za juniorski tim bh. reprezentacije, dok je za mladu selekciju naše zemlje upisao osam nastupa. Prije nekoliko sedmica našao se ponovo na spisku Igora Jankovića, ali je ovaj put odbio poziv.

Ubrzo nakon toga potvrđeno je da je Sučić odlučio da u budućnosti nastupa za reprezentaciju Hrvatske, te da vjeruje da se može svojim igrama izboriti za poziv Zlatka Dalića.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

saju701
Ne razumijem zasto je igrao od pocetka za BiH ako voli Hrvatsku ? Volim i ja Hrvatsku ali zasto oduzimati nekom prostor u BiH ako zelis igrati za Hrvatsku.
3 0
user1701781714
Ko ga ebe…netreba ga spominjati nikako,ispada da je neki igrac….ima jaci igraca u FK Teocak i sirom Bosne ..samo sto nemaju da plate da bi bili vidjeni rado…
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi