Šta se dešava na Maksimiru? U toku je mobilizacija Boysa, u pitanju je "biti ili ne biti"
Foto: Goran Mehkek/Cropix

Historijski dan za Dinamo

Šta se dešava na Maksimiru? U toku je mobilizacija Boysa, u pitanju je "biti ili ne biti"

Admin Čaušević

Navijači Dinama su počeli sa mobilizacijom na stadionu Maksimir pred historijski dan za zagrebački klub. Danas je na neki način "biti ili ne biti" te pristalice Modrih čvrsto vjeruju da će ostvariti cilj za kojeg su se borili svih ovih mjeseci. 

Dinamo danas treba dobiti novog predsjednika. Dva su kandidata. Predvodnik vladajuće strukture Mirko Barišić i Velimir Zajec, čovjek koji predstavlja navijače i osobu na koju pristalice Modrih gledaju kao na spasitelja.

Bad Blue Boysi su za 11 sati najavili veliko okupljanje ispod zapadne tribine Maksimira uz poziv da sjednica Skupštine kao i sam izbor predsjednika prođu dostojanstveno i bez skandala.

Prethodnih dana došlo je do određenog vrste skandala pošto je Barišić zajedno sa Nikolom Hanželom pokušao izbaciti iz Skupštine pojedince koji su lojalni Zajecu.

Na Maksimiru se pojavio i Jure Zovko kojeg su pojedini mediji u Hrvatskoj okarakterisali kao nadu da se iz Izvršnog odbora izbace ljudi koji namjeravaju podržati Zajeca.

Oglasi

Podsjećanja radi, za pobjedu na izborima kandidatima je potreban 31 glas. Pravo glasa ima 60 članova skupštine i informacije govore da će biti veoma tijesno.

U slučaju da rezultat glasova bude izjednačen onda će se kroz dva mjeseca održati novi izbori. Pritisak je ogroman pa neće biti iznenađenje ako se na sjednici Skupštine ne pojave svi zastupnici.

Boysi su na meču protiv PAOK-a u četvrtak velikom parolom te skandiranjem pozvali skupštinare da glasaju za Zajeca pa će biti zanimljivo za vidjeti da li će im biti udovoljeno.

Najvatreniji navijači Dinama se već duži period bore da na vlast dovedu svog čovjeka od povjerenja. Takvog su našli u Zajecu, međutim Barišić nema namjeru tek tako lako predati predsjedničku fotelju.

Sasvim očekivano na Maksimiru se nalazi i određeni broj zaštitara, dok su u Dinamu odlučili otvoriti i sporedne ulaze kako zastupnici ne bi imali bliski susret sa članovima BBB-a.

Inače, danas je važan dan i za sportski segment Dinama pošto će od 17:30 na Maksimiru gostovati Slaven Belupo. Izabranici Sergeja Jakirovića nemaju previše opcija osim da pobijede.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi