Godinama je među najboljim na svijetu, a svojevremeno je plaćen 50 KM

Sjajni defanzivac

Godinama je među najboljim na svijetu, a svojevremeno je plaćen 50 KM

Admin Čaušević

U svijetu fudbala mnogi transferi su realizovani na čudan način, a neki od najboljih igrača današnjice su svojevremeno kupljeni za sitniš. 

Diego Godin je već godinama u grupi najboljih štopera svijeta, za proteklih devet sezona kao član Atletico Madrida osvojio je sve izuzev Lige šampiona. S Jorgandžijama je igrao dva finala elitnog takmičenja, ali oba puta uspješniji je bio Real Madrid.

Seniorski fudbal sjajni Urugvajac je počeo igrati 2003. godine kad je potpisao za Club Atlético Cerro iz Montevideo i to u transferu vrijednom 840 pesosa, odnosno 50 KM.

"Kao što pokazuju dokumenti 2003. godine kupili smo Godina za 840 pesosa. Mi smo ušli u urugvajsku Primeru, a on je s nama igroa prvi put kao profesionalac i ostao je do 2006. godine te je bio apsolutni protagonist. Svi znate kako je nastavljena njegova bajka", rekla je predsjednika kluba iz Montevidea, Graciela Castro.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Godin je jučer u suzama najavio da će na kraju sezone poslije devet godina napustiti Atletico Madrid. S Jorgandžijama je u zrak dizao trofeje namijenjene prvaku Španije, Kupa Kralja, Evropa lige, Super kupa Evrope...

Iako još uvijek nema zvanične potvrde karijeru će nastaviti u Seriji A. Na Apeninima ga čeka potpis dvogodišnjeg ugovora s Interom. Za taj period bi trebao zaraditi oko 15 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi