Pique se emotivnom porukom oprostio od Diega Godina
Godin je za Atletico odigrao 387 utakmica i postigao 27 golova.

Igrač Barcelone odao priznanje Urugvajcu

Pique se emotivnom porukom oprostio od Diega Godina

S. Pašalić

Diego Godin se danas na jako emotivan način oprostio od Atletico Madrida.

Godin je jučer najavio press konferenciju, a danas je ona i održana. Urugvajcu na kraju ove sezone ističe ugovor i neće doći do dalje saradnje, a danas je u suzama pokušavao saopštiti ovu vijest.

Diego Godin je u Atletico stigao 2010. godine iz Villarreala, a za madridski klub je odigrao 387 utakmica i zabio 27 golova.

S Atleticom je 2014. osvojio naslov prvaka Španije. Pored toga je osvojio dva naslova pobjednika Evropske Lige, jedan Kup kralja, jedan španski Superkup i tri UEFA Superkupa, a i dva puta je igrao u finalu Lige prvaka 2014. i 2016. i oba puta izgubio od Reala.

Mnogi su odali počast Urugvajcu pa je tako i igrač Barcelone Gerard Pique na Twitteru napisao: "Godin napušta Atletico, ogromno poštovanje za stopera koji je obilježio jednu epohu. Puno sreće u budućnosti. Ovdje u LaLigi ćeš nam nedostajati"

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi