Goetze bi ipak mogao ostati u Borussiji

Ko bi se nadao?

Goetze bi ipak mogao ostati u Borussiji

Čini se kako bi njemački fudbaler Mario Goetze ipak mogao ostati u redovima Borussije Dortmund i nakon ovog ljeta.

Goetze je u posljednje vrijeme u drugom planu u ovom njemačkom klubu i nikako ne uspijeva da se izbori za veću minutažu.

Ugovor mu ističe na kraju ove sezone i mnogo se u proteklom periodu u njemačkim medijima pisalo kako će napustiti klub.

Kao moguće destinacije pominjale su se Italija i Engleska, ali sada se pojavila i ona treća opcija - ostanak u trenutnom klubu.

To je u razgovoru za Sky Sport iz Njemačke izjavio izvršni direktor Milionera Hans-Joachim Watzke.

On kaže kako će pregovori oko novog ugovora između dvije strane biti nastavljeni nakon što prođe situacija oko koronavirusa.

"U ovom trenutku sve je na čekanju jer još uvijek nemamo plan, ali čim prođe ova situacija nastavit ćemo razgovor s agentom Marija. To je sigurno", poručio je Watzke.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

On se također dotakao slučaja Andrea Schurlea. On je još uvijek igrač Dortmunda koji je na posudbi u Spartaku iz Moskve. Ima ugovor s Milionerima do ljeta 2021. godine i Watzke priznaje kako će ta priča biti daleko komplikovanija.

"On je još uvijek naš igrač jer ima ugovor. Ali, mislim da su u tom slučaju obje strane svjesne kako će situacija biti komplikovana. Razgovarat ćemo o tome - to je posao Michaela Zorca i Sebastiana Kehla", poručio je izvršni direktor njemačkog kluba.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ek76
Dortmundu se puno igraca vraca sa posudbe, Wolf, schurrle, toljan, passlack, gomez, burnic, sta sa tolikim brojem igraca kad ni jedan od nabrojani nema mjesta u prvi 11???
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi