Utakmica u kojoj je čitav svijet saznao kakva gol-mašina je Robert Lewandowski
Foto - EPA

Prije tačno sedam godina

Utakmica u kojoj je čitav svijet saznao kakva gol-mašina je Robert Lewandowski

Midhat Šljivak

Robert Lewandowski je u proteklih desetak godina jedan od najboljih golgetera svijeta.

Poljak je na veliku scenu došao u dresu Borussije iz Dortmunda, a prije tačno sedam godina je za ovog njemačkog velikana odigrao zaista čudesan meč i sa četiri gola je potopio Real Madrid.

Nezaustavljiv je bio Lewa po odbranu Reala. Na kraju im je zabio četiri gola u pobjedi od 4:1 u polufinalu Lige prvaka, a da je imao malo više preciznosti, mogao je zabiti još nekoliko komada.

Tračak nade za Real pred revanš u Madridu donio je Cristiano Ronaldo koji je pogodio za 1:1 u 43. minuti, ali je Real do kraja potpuno deklasiran u režiji čudesnog Poljaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Tim Josea Mourinha je sedam dana kasnije uspio da pobjedi s 2:0 kasnim golovima Benzeme i Ramosa, ali prva utakmica polufinala Lige prvaka i četiri gola Lewandowskog će zauvijek biti upamćena.

Iako je i sezonu ranije imao fantastičan učinak i iako se znalo da je sjajan strijelac, ova utakmica je otkrila da je Lewa istinska gol-mašina.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi