Goijada u Parizu i poraz Hrvatske od svjetskih prvaka, Ronaldo opet blistao

Liga nacija

Goijada u Parizu i poraz Hrvatske od svjetskih prvaka, Ronaldo opet blistao

Večeras je odigrano nekoliko izuzetno zanimljivih utakmica Lige A Lige nacija.

Možda najlakši posao imala je Belgija koja je sa 5:1 savladala reprezentaciju Islanda. Ipak, Islanđani su prvi stigli do prednosti pošto je u 11. minuti Fridjonsson pogodio za 0:1. Samo dvije minute kasnije Mertens iz slobodnjaka pogaša okvir gola, a Witsel pogađa za 1:1.

U 17. minuti je Batshuayi donio Belgiji preokret nakon što je natrčao na jednu odbijenu loptu, a on je tada postavio i rezultat prvog dijela.

U 50. minuti je Mertens pogodio za 3:1, da bi Batshuayi u 69. minuti postigao svoj drugi gol na meču i povisio na 4:1. U 80. minuti je mladi Jeremy Doku postigao lijep gol i postavio konačnih 5:1.

Zanimljivo je bilo u Parizu gdje je Hrvatska prva stigla do vodstva, ali izgubila od Francuske rezultatom 4:2.

Poveli su Hrvati lijepim golom Lovrena u 17. minuti, igrali bolje u prvom dijelu, ali onda ostali bez koncentracije pred odlazak na odmor i dozvolili preokret Francuzima.

Prvo su domaći preko Griezmanna u 43. minuti poravnali na 1:1, da bi u sudijskoj nadoknadi Martial uputio udarac nakon ubacivanja Ben Yeddera i pogodio stativu, ali se lopta od golmana Livakovića odbila u mrežu gola Hrvatske, pa su Trikolori stigli do 2:1.

Nisu se Vatreni dali tako lako. Brekalo je u 55. minuti poravnao na 2:2, imali su gosti ubrzo još dobrih situacija, ali ih nisu iskoristili, a kaznio ih je Upamecano koji je u 65. minuti pogodio za 3:2.

Konačnih 4:2 postavio je Giroud sa bijele tačke u 77. minuti. Penal je inače dosuđen zbog igranja rukom Brozovića.

Portugal je kao gost savladao Švedsku koja je u 44. minuti nakon isključenja Svenssona ostala sa igračem manje. Portugalci su na kraju slavili rezultatom 0:2, a oba gola je postigao Cristiano Ronaldo.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Ronaldo je u sudijskoj nadoknadi prvog dijela postigao fantastičan gol iz slobodnjaka za 0:1 (bio je to i njegov 100. gol u dresu reprezentacije), da bi slavni Portugalac završio posao u 72. minuti postigavši još jedan izuzetno lijep gol.

Večeras su se u Kopenhagenu sastali i Danska i Engleska, a ovaj meč je završen rezultatom 0:0.

Top Komentari

OR7
hrvati opet čvrku popili,al dobro je popravljaju se,dali su dva ,za razliku od prošle tekme...
10 2
Goran3
STa ce Ronaldo sa 35 njegovo je proslo :) :)
5 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti