Gojak ne žali što je ostao u Dinamu: Ljeto donosi više opcija

Želi nastaviti s dobrim igrama

Gojak ne žali što je ostao u Dinamu: Ljeto donosi više opcija

Reprezentativac BiH Amer Gojak ostao je u Dinamu unatoč interesovanju brojnih klubova.

Tokom prethodnih mjeseci bilo je glasina da bi 22-godišnji Gojak mogao napustiti Maksimir u karijeru nastaviti u nekoj od najjačih evropskih liga, međutim niti jedna od ponuda na kraju nije zadovoljila Dinamove epitete.

Dinamo je tako prijelazni rok 'preživio' odlaskom samo jednog fudbalera iz prve postave, mada se transfer Danija Olma ionako očekivao.

"Ostao sam, imam ugovor s Dinamom. Što se tiče moje karijere, o tome se brine moj otac i ljudi u klubu. Nemam razloga biti nezadovoljan, sretan sam što sam ostao ovdje i želim na svakom treningu i utakmici dati maksimum. A šta bude - bit će. Sigurno je i da ljeto pruža više opcija, vidjet ćemo šta će se tada dogoditi", izjavio je Gojak za Sportske novosti.

Jasni su mu ciljevi.

"Želim s Dinamom nizati pobjede, a također i s reprezentacijom otići na Evropsko prvenstvo, to mi je velika želja. Na obje fronte želim samo pobjede, ništa drugo me ne zanima."

I Gojak i Dinamo se navikavaju na život bez Olma.

Potražite više informacija na temu HNL:

"Svako ide tamo gdje će biti zadovoljan, Daniju želim sreću. Čujemo se redovito, pričali smo, ali to šta smo pričali, ostaje među nama. Čestitao mi je na pobjedi u Koprivnici, ja njemu na debiju za Leipzig. Baš mi je drago da mu super ide u karijeri", rekao je, između ostalog, Gojak.

Tokom prethodne polusezone Gojak je odigrao 26 utakmica za Dinamo i pritom je postigao tri pogotka uz pet asistencija.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi