Dinamo se oglasio nakon što je Ajdin Hasić potpisao za Bešiktaš
Foto - Besiktas JK

Poželjeli mu sreću

Dinamo se oglasio nakon što je Ajdin Hasić potpisao za Bešiktaš

M. Šljivak

Ajdin Hasić danas je konačno potpisao ugovor s turskim Bešiktašom.

Talentovani 18-godišnjak tako je završio višemjesečnu agoniju, koja je počela krajem 2018. godine, kada je Hasić odlučio da ne potpiše novi ugovor s Dinamom.

Zagrebački velikan je sudskim putem tražio pravdu i na kraju je dobio spor, ali Hasić nije imao namjeru da se vraća u Dinamo.

Proteklih godinu dana mladi fudbaler je trenirao s Bešiktašom. Nije mogao potpisati profesionalni ugovor dok ne napuni 18 godina, a zatim je i menadžerska provizija napravila probleme.

Ipak, nakon dugotrajnih pregovora ugovor je danas potpisan, a određenu svotu novca dobio je i Dinamo. Prema određenim informacijama Modri su inkasirali 180.000 eura.

Nakon što je potpisao za Bešiktaš, Dinamo se na zvaničnoj stranici oprostio od Hasića.

"GNK Dinamo sklopio je sporazum s turskim prvoligašem Besiktas JK oko transfera igrača Ajdina Hasića. Našem bivšem igraču želimo sreću u nastavku karijere", saopšteno je iz Dinama.

Dinamova verzija - Kako je Hasić postao slobodan igrač

Dinamo je Hasiću želio ponuditi novi ugovor, a da bi ga potpisao, prvo je trebao raskinuti stari, stipendijski, koji je vrijedio do 2021. godine.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Kako je Ajdin bio maloljetan, a njegov otac živi u BiH, iz Dinama su na njegovu adresu poslali dva potpisana ugovora da otac Hasić ne bi morao dolaziti u Zagreb. I šta se desilo? Problem je nastao time što je Hasić stariji potpisao samo jedan ugovor, i to onaj o raskidu saradnje, čime je izigrao povjerenje koje su u zagrebačkom klubu imali u njega.

Majka mladog fudbalera, s druge strane, tvrdila je kako su to zapravo samo spinovi i da se na Hasića zapravo vršio pritisak da potpiše menadžerski ugovor s ljudima bliskim Zdravku Mamiću.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Red
Kakve veze ima da je potpisao sa Mamicevim ljudima?Modric,Lovren,Mandzukic su potpisivali pa su preko Mamica i Dinama zavrsili u najvecim klubovima Europe uzeli pare i napravili sjajne karijere. Sto neko iz Hajduka,Zelje,Sarajeva,Rijeke,Partizana,Zvezde ne napravi posao kako ga Mamic sa Dinamom i igracima napravi kad su pametni svi. Ali ne, nece se Maminjo lihvar stari obogatiti na mom djetetu, ode on u Besiktas pa ce na kraju vrhunac karijere biti raspali Debrecen.
6 4
Rajvosa2019
Jarane sve najbolje , da nam se razigras kao Ronaldo - ovo se sve rasteglo kao harmonika , ja jos nista nevjerujem dok momka nevidim na terenu
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi