Gojak: Zezali su me da 'nema stranca do Bosanca'

Oduševio navijače Dinama

Gojak: Zezali su me da 'nema stranca do Bosanca'

Mladi bh. reprezentativac Amer Gojak bio je jedan od najvećih Dinamovih dobitaka u porazu od Lyona. 

Gojak se za utakmicu Lige prvaka iznenađujuće našao u prvom sastavu, a ono što je pokazao za vrijeme provedeno na terenu je oduševilo navijače i ispostavit će se da je bio igrač koji je najviše pretrčao u prvom dijelu.

"Nisam imao tremu, sve je kočnice odagnao prvi dodir s loptom. Trener mi je dan prije rekao da ću početi i želio bih mu zahvaliti na iskazanom povjerenju, kao i saigračima na podršci. Stariji su mi igrači rekli 'samo igraj, nema veze ako pogriješiš', pa sam imao potrebno samopouzdanje. Mnogo mi je značio i pljesak sa tribina", kazao je Gojak u razgovoru za Večernji list. 

U zagrebački klub Gojak je stigao prije dvije godine iz Olimpica. Na njegovom dovođenju su insistirala braća Mamić. 

"Prekrasno mi je u Dinamu, najboljem klubu za afirmaciju mladih igrača i sigurno neću žuriti da idem u inostranstvo. Do sada sam bio strpljiv jer sam znao da ću dobiti svoju priliku", kaže Gojak. 

Osvrnuo se Gojak i na impresivni podatak da je istrčao čak 6,12 kilometara u prvom poluvremenu utakmice.

"Otac mi je rekao za to. Sad mogu dosta trčati, iako sam kao klinac imao s tim problema..."

Na pitanje da li je čuo da u Dinamu vrijedi pravilo "nema stranca do Bosanca", odgovorio je kroz smijeh.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Da, rekli su mi to čim sam potpisao ugovor sa Dinamom. Za mene je Edin Mujčin najbolji Bosanac koji je igrao u Dinamu", riječi su Gojaka koji je istakao da ga u fudbalu oduševljavaju Zinedine Zidane i Miralem Pjanić. 

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi