Gojković: Moramo i možemo se plasirati u elitni krug

Defanzivac juniorske reprezentacije

Gojković: Moramo i možemo se plasirati u elitni krug

D. Kurbegović

Nogometna reprezentacija BiH do 19 godina sutra putuje za Švedsku, gdje će od 10. do 15. oktobra učestvovati na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Evropsko prvenstvo. Pored domaćina Švedske, protivnici su nam još Republika Irska i Azerbejdžan.

Naši mladići uvjereni su da mogu biti plasirani među dvije ekipe i na taj način plasirati se u elitni krug kvalifikacija. Istog mišljenja je i pouzdani defanzivac Čelika i juniorske reprezentacije Renato Gojković.

Pouzdani stoper selekcije koju predvodi Toni Karačić uvjeren je da reprezentacija posjeduje kvalitet da se uspješno nosi sa protivnicima u Švedskoj.

"Iako se nismo dugo okupljali, manje više poznajemo se svi i znamo šta trebamo da uradimo na terenu. Atmosfera na treninzima je dobra i sutra putujemo za Švedsku, gdje ćemo prvu utakmicu odigrati protiv domaćina, koji će sigurno biti silno motivisan uz podršku publike da uspješno startuje. Mi sigurno imamo kvalitetnu generaciju nogometaša i vjerujem da pored Švedske, Irske i Azerbejdžana možemo i moramo biti među prve dvije ekipe. Plasman u elitni krug kvalifikacija bio bi svakako uspjeh, ali o tome ćemo kada preskočimo ovaj turnir, gdje ne smijemo podcijeniti naše protivnike", ističe za SportSport.ba visoki stoper i standardni igrač omladinskih selekcija BiH.

Nekolicina igrača nastupa za seniorske timove, te se od njih i očekuje da iznesu teret kvalifikacija.

"Ima tu dobra grupa igrača koji su standardni igrači ili dobivaju priliku u Premijer ligi za seniorske ekipe. Pored Sadikovića, Radovca, Marića, Alispahića, Pršeša, imamo i Modića iz Milana, te Omerbašića iz Schalkea, tako da uz ostale igrače sigurno da imamo kvalitet i znanje da preskočimo ovu rundu kvalifikacija. Nadam se da ću dobiti priliku i da ću opravdati povjerenje i poziv selektora, te da ćemo se u BiH vratiti sa izborenom elitnom rundom kvalifikacija, gdje uz malo sreće u ždrijebu možemo iznenaditi i možda plasirati se na Evropsko prvenstvo", kazao je 18-godišnji Gojković, koji kao i njegov kolega Namir Alispahić sve više dobiva priliku za igru kod Vlade Jagodića u Čeliku i svakako da je pred njima svijetla budućnost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.