Gojković: Raskinuo sam ugovor s Partizanijem, želim u klub gdje ću više igrati
Tuzlak je večeras raskinuo ugovor s Partizanijem jer želi veću minutažu, a sigurno je da mnogi klubovi žele defantivca poput njega, budući na njegovu visinu, te godine i mnogo utakmica u svojim nogama

Bivši defanzivac Slobode i Čelika potvrdio za SportSport.ba

Gojković: Raskinuo sam ugovor s Partizanijem, želim u klub gdje ću više igrati

D. Kurbegović

Nakon 17. kola u Albanskoj ligi, ekipa Partizanija zauzima prvo mjesto s pet bodova prednosti ispred ekipe Kukësija. Za lidera prvenstva do današnjeg dana nastupao je i bh. internacionalac Renato Gojković, on je večeras sporazumno raskinuo ugovor s ovim klubom.

Bivši mladi reprezentativac i defanzivac Slobode, Čelika i Istre zvanično je slobodan igrač, što je potvrdio za SportSport.ba.

"Istina je raskinuli smo ugovor, ja nisam bio zadovoljan minutažom, želim da igram više i dogovorili smo da se raziđemo. Proveo sam godinu dana ovdje, nemam zamjerki na klub, osim minutaže, gdje sam očekivao više. Partizaniju želim sve najbolje i da osvoje titulu prvaka", kaže 23- godišnji stoper.

Nastojat će da pronađe klub u inostranstvu, ali ne isključuje povratak ni u Premijer ligu BiH.

"Vjerujem da mogu igrati vani, pa vidjet ćemo u narednom periodu šta će se desiti. Nastupao sam u Evropi s Partizanijem protiv Maribora u okviru Evropske lige, vidio sam da se mogu nositi s igračima najbolje ekipe u Sloveniji. Prioritet mi je odlazak u inostranstvu, ali ne isključujem ni povratak u Premijer ligu BiH, jer mi je bitno da naredni klub bude taj u kojem ću imati veliku minutažu, budući da u ovim godinama ne želim grijati klupu", kazao je za SportSport.ba Renato Gojković.

Renato Gojković je sa 16 godina debitovao za tuzlansku Slobodu, koja se tada takmičila u 1.ligi FBiH, zatim je uslijedio odlazak u zenički Čelik, gdje je veoma dobro igrao dvije sezone, a zatim slijedi dolazak u Istru, gdje je dvije godine također bio standardan prvotimac. Posljednjih godinu dana bio je član albanskog Partizanija.

Top Komentari

Ibro
U Sprecu tamo ces dobiti vecu minutazu
5 0
BH premijer liga nije nista bolja od Albanske fudbalske lige.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi