Gojković: Velika je čast igrati protiv Džeke i Ibiševića

Mladi stoper pred meč s A selekcijom

Gojković: Velika je čast igrati protiv Džeke i Ibiševića

Dino Kurbegović

Stadion Banja Ilidža u Gradačcu sutra će biti centar naše države, naša A-nogometna reprezentacija odigrat će kontrolnu utakmicu protiv mlade reprezentacije BiH, a sav prihod od ove utakmice biće namijenjen u humanitarne svrhe.


Izabranici selektora Vlade Jagodića sutra će pokušati biti dobar sparing partner starijim kolegama, kojima će ovo biti prva provjera pred nastupajuće Svjetsko prvenstvo u Brazilu narednog mjeseca.

Na spisku mlade reprezentacije BiH našla su se i dvojica igrača Čelika, iako još po godištu juniori Renato Gojković i Dženan Bureković već u svojim nogama imaju mnogo utakmica u Premijer ligi BiH, te omladinskim selekcijama naše države.

Renato Gojković visoki i korpulentni stoper Zeničana sutra će biti jedna od posljednjih prepreka za Edina Džeku i Vedada Ibiševića koji će činiti udarni tandem u napadu naše A-selekcije.

Ovaj 18-godišnjak visok 195 cm spreman je za sutrašnju utakmicu i očekuje da će mlada selekcija biti dobar sparing partner.

"Prije svega velika mi je čast što sam ponovo pozvan u mladu reprezentaciju jer po godištu još mogu igrati za juniorsku selekciju, ali selektor mi ponovo nakon okupljanja u Sarajevu prošli put punovo ukazuje šansu i na tome sam mu veoma zahvalan. Ja se nadam da ću opravdati povjerenje selektora Jagodića, te da ću zajedno sa svojim saigračima iz reprezentacije ispuniti sve ono što se od nas traži u sutrašnjoj utakmici. Sigurno da sam veoma sretan i uzbuđen jer nositi dres reprezentacije je velika stvar, nakon pionirske, kadetske i juniorske selekcije pozvan sam u mladu reprezentaciju, te se nadam jednoga dana da ću dočekati i poziv u A-selekciju što bi svakako bilo ispunjenje sna", kaže stameni Tuzlak, koji je pred početak prošle sezone stigao u zenički Čelik iz tuzlanske Slobode.

Nije ga strah što će sutra voditi duele protiv sjajnih napadača Edina Džeke i Vedada Ibiševića.

"Veliko mi je zadovoljstvo što ću sutra igrati protiv takvih igrača, koje sam do jučer mogao gledati samo na televiziji. Edin Džeko i Vedad Ibišević su svjetske klase i igrači koje je nemoguće čuvati. Ja sam još mlad, ali sutra ću dati svoj maksimum da onemogućim naše starije kolege da dođu do našeg gola i eventualno postignu pogodak. Očekujem praznik nogometa u Gradačcu, prepune tribine i sjajnu nogometnu predstavu, koja bi na tren malo skrenula pažnju naše javnosti na nesreću koja je zadesila našu zemlju. Pozivam ljude da sutra ispune stadion", kaže Gojković.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

U petak na stadionu Koševo igra se uzvrat finala Kupa naše zemlje.

"Iskren da budem, Sarajevo je u velikoj prednosti, a nama još dodatne probleme predstavljaju povrede Adilovića, Baraća, Lakićevića i izostanak Dedića zbog kartona. Nećemo se predati u Sarajevu, ali teško da možemo obećati neki podvig. Probat ćemo odigrati jednu sjajnu utakmicu i iskupiti se za nešto lošiju partiju u prvoj utakmici na Bilinom polju", završio je razgovor za SportSport.ba mladi defanzivac Čelika, koji je u ovoj sezoni ubilježio 18 nastupa u crno-crvenom dresu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.