Gojković: Želim pomoći Čeliku da izbori Evropu

Gojković: Želim pomoći Čeliku da izbori Evropu

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika od subote se nalaze na Zlatiboru, gdje će odraditi drugu fazu priprema u kojoj je planirano odigravanje prijateljskih utakmica i uigravanje tima. Jučer su crno-crveni odigrali i prvu utakmicu protiv lokalnog kluba Zlatiborca koju su riješili rezultatom 2:0, u svoju korist.

Utakmicu su obilježila dva igrača koja su zabilježila svoj debi u dresu Čelika. Renato Gojković i Haris Ribić igrali su drugo poluvrijeme i pokazali da će i pored toga što su vrlo mladi biti pojačanja za klub s Bilinog polja.

Renato Gojković 17-godišnji stoper bio je želja trenera Vlade Jagodića koji se u ovog visokog stopera "zaljubio" na Mediteranskim igrama u Turskoj, gdje je bivši stoper Slobode odigrao sjajno i nametnuo se kao ozbiljan kandidat za naredne utakmice u mladoj reprezentaciji.

Mladi igrač za SportSport.ba govorio je o dolasku u Čelik i svojim očekivanjima od nastupa u crno-crvenom dresu.

"Sve se dogodilo brzo, nazvao me menadžer i kazao da idemo u Zenicu na pregovore sa Čelikom. Potpisao sam ugovor kao i moj saigrač iz Slobode Haris Ribić i već ujutru smo zadužili opremu i ukrcali se u autobus za Zlatibor. Momci su me stvarno dobro primili i stvarno sve je korektno, od prije poznajem Popovića i Burekovića iz juniorske reprezentacije, a ostale polako upoznajem", kazao je mladi defanzivac

Čelik u narednoj sezoni ima velike ambicije

"Upoznat sam sa ciljevima i ambicijama kluba kada je u pitanju naredna sezona. Klub je zadržao skoro sve igrače iz prošle sezone i nadamo se da će nam se priključiti Kajkut i Mešanović u narednim danima. Iako sam mlad igrač i vrijeme je moj najveći saveznik, želim pomoći klubu da izbori Evropu koja se dugo čeka u Zenici. Čelik se jedan od najvećih klubova, kao i moj bivši klub Sloboda tako da mi je čast biti dio tako velikih klubova sa armijom navijača iza sebe", ističe bivši kadetski i juniorski reprezentativac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najveća konkurencija u ekipi je na poziciji stopera

"Svjestan sam jake konkurencije, Horić je kapiten, a Jusić je njegov zamjenik i stvarno su ekstra momci i igrači. Tu je i Jakupović mladi reprezentativac i stvarno imamo odlične igrače u zadnjoj liniji. Svaka konkurencija u timu je zdrava, a ja se nadam i vjerujem da ću se izboriti za minutažu. Imamo stvarno mladu i perspektivnu ekipu sa nekoliko iskusnijih igrača, tako da se nadam da ćemo naredne sezone ostvariti bolji rezultat nego u prošloj", zaključio je novi igrač Čelika.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.