Gol i asistencija Turkeša za Lausanne

Lausanne korača ka eliti

Gol i asistencija Turkeša za Lausanne

Lausanne čiji dres nosi Aldin Turkeš krupnim koracima gazi na plasmanu u švicarsku Superligu.

Večeras je Lausanne u sklopu 23. kola na gostujućem terenu savladao Winterthur s ubjedljivih 4:0, a zasluge pripadaju i bh. napadaču koji ove sezone igra briljantno.

Do pogotka Lausanne je došao već nakon tri minuta igre zahvaljujući Puertasu, da bi u samom finišu prvog poluvremena upravo Turkeš udvostručio prednost.

Nakon što se pri vodstvu od 2:0 otišlo na odmor, u 58. minuti Lausanne dolazi do novog potoka. Ndoye je pogodio na asistenciju Turkeša, a konačan rezultat šest minuta prije kraja postavio je Koura.

Našem fudbaleru je ovo bio 18. gol u 23 prvenstvene utakmice, a na kontu ima i dvije asistencije.

Top Komentari

nightcry
nije mu pripisan gol, tako da ste živi i zdravi, još uvijek je na 17 golova ! (sfl.ch_challengeleague_matchcenter_match_201920_win-ls-13771)
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi