"Gol je bio čist kao suza"
Mladi napadač Slobode u nastavku je ušao u igru, a kod gola Barabana sudija Petrović je vidio njegov faul nad jednim igračem Sarajeva, mada on tvrdi da nije postojao

Edis Smajić za SportSport.ba

"Gol je bio čist kao suza"

E. Škorić, foto: S. Bošković

U jednom od derbija kola Sloboda je na Koševu gostovala favorizovanom Sarajevu. Tuzlaci su poraženi s 1:0, ali mogu da žale što nisu došli makara do boda na ovom teškom gostovanju.

Sarajevo je nastavilo seriju pobjeda, gol Krsta Velkoskog iz penala donio je bordo timu vrijedna tri boda. Međutim, gosti su svjesni da su uz malo sreće mogli do boda. Posebno im ostaje žal zbog odluke sudije Petrovića da poništi pogodak Edisa Smajića

Podsjećamo, malo prije nego će biti dosuđen penal za Slobodu, gosti su zatresli mrežu domaćih, ali je sudija dosudio faul jer je smatrao da je mladi rezervista Edis Smajić držao ruke na nekom od protivničkih igrača.

"Gol je bio čist kao suza. Nisam imao kontakt s protivničkim igračem za faul. Žao nam je svima zbog toga, ali idemo dalje. Možemo da hodamo uzdignute glave", rekao je Smajić za SportSport.ba, pa je dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Čeka nas gradski derbi već idućeg vikenda i treba da se fokusiramo na taj meč, ali ponavljam, poništili su nam čist gol na Koševu jer zaista nisam nikoga faulirao".

Bez obzira na današnji poraz, Sloboda ima uspješnu sezonu, mada će utakmica protiv gradskog rivala Tuzla Cityja biti od velike važnosti. U svakom smislu će to biti borba za nešto više od tri boda.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Red Bull
jok, sam se odgurnuo... :crazy:
53 39
snupi
Gol neopravdano poništen.
37 43

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi