Gol Josea Antonija Reyesa kojeg navijači Real Madrida nikad neće zaboraviti

Zabio za titulu

Gol Josea Antonija Reyesa kojeg navijači Real Madrida nikad neće zaboraviti

Admin Čaušević

Pogibijom Josea Antonija Reyesa u saobraćajnoj nesreći fudbalski svijet je utihnuo. Od bivšeg španskog reprezentativca se opraštaju klubovi, nekadašnji saigrači.

Karijeru počeo u Sevilli, a igrao je još za Arsenal, Real Madrid, Benficu, Atletico Madrid, Espanyol, Cordobu, kineski XJ Leopard i Extramaduru.

Tokom skoro dvije decenije osvojio je niz trofeja, a posebno je upećatljiva titula La Lige iz 2007. godine.

Tada je u posljednjem kolu Real Madrid igrao protiv Mallorce, Kraljevima je trebala pobjeda, a upravo je Reyes svojim golom za 3:1 iz 83. minute donio željeni rezultat.

Reyes je sjajno šutira sa oko 25 metara za nevjerovatno slavlje na krcatom stadionu Santiago Beranbeu. Tada je Los Blancose sa klupe predvodio Fabio Capello.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Finale Lige prvaka počinje minutom šutnje

Misli svih u svijetu fudbala su uz porodicu Reyes. U čast slavnom fudbaleru UEFA je odlučila da večerašnje finale Lige prvaka počne minutom šutnje.

Reyes je poginuo sa 35 godina, a iza sebe je ostavio suprugu Noeliju sa kojom je u braku od 2017. godine, te troje djece kćerke Noeliju, Trianu i sina Jose Antonija mlađeg iz prvog braka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi