Gol koji vraća nadu navijačima Barcelone: Savršena akcija i ponovo Lionel Messi

Setien želi da Barca igra kao nekad

Gol koji vraća nadu navijačima Barcelone: Savršena akcija i ponovo Lionel Messi

E. Čaušević

Barcelona je sinoć pred svojim navijačima savladala Granadu sa 1:0, a junak katalonskog kluba ponovo je bio Lionel Messi.

Katalonci nisu odigrali baš najbojli meč u debiju novog trenera Quiquea Setiena. Njega je spasio Messi koji je u 76. minuti utakmice postigao jedini gol na meču i tako donio vrijedna tri boda svojoj ekipi.

Barcelona je napadala tokom cijele utakmice i imali su čak preko 80% vremena loptu u svom posjedu, ali nisu uspjeli do samog finiša slomiti otpor gostiju.

No, onda smo u 76. minuti vidjeli pravo lice Barcelone koje ovaj klub krasi već godinama. Domaći su odigrali fantastičnu akciju, a nakon magične asistencije Artura Vidala gol je zabio Messi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zanimljivo da je u prvoj utakmici Setiena na klupi Barce već srušen jedan rekord, a to je broj dodavanja. Igrači Barcelone su na ovom meču imali čak 1005 dodavanja što je najviše u jednom meču katalonskog kluba.

Setien je time najavio da želi Barceloni vratiti stil igre koji ju je krasio tokom prethodnih godina kada su dominirali u Evropi. A gol kojeg su zabili sinoć Granadi je pravo lice Blaugrane. Savršenu akciju Barcelone možete pogledati OVDJE.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nele.
I da ne bi crvenog kartona do sutra ga ne bi dali.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti