Gol Mustafija donio Valenciji nova tri boda
Foto: EPA

Granada na Mestalli upisala peti poraz

Gol Mustafija donio Valenciji nova tri boda

Edmir Škorić

Valencia je u prvom meču šestog kola španske Primere savladala Granadu s 1:0.

Valencia je na Mestalli imala dosta problema s Granadom, no Šišmiši su donekle mislima bili i na utakmici u Ligi prvaka naredne sedmice.

Domaćin je jedini gol postigao u 26. minuti. Nakon gužve u šesnaestercu Granade, Zakaria Bakkali dolazi do lopte, centrira s desne strane, a Shkodran Mustafi glavom loptu plasira u mrežu gostiju.

Ubrzo velika šansa za Granadu, no Javier Marquez udarcem s 11 metara pogađa prečku. U finišu prvog dijela Rochina također prijeti domaćinu, Domenech je siguran na golu.

U 53. minuti je zbog nedozvoljene pozicije poništen gol Alvara Negreda za Valenciju, koja je upisala drugu pobjedu i sada je sa devet bodova na šestom mjestu, dok je Granada ostala na jednoj pobjedi i pet poraza, četiri uzastopna. 

Primera, šesto kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Valencia - Granada 1:0 (Mustafi 26)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.