Gol u 92. minuti za opstanak u ligi, a onda nezapamćena ludnica na terenu

Stuttgart se spasio

Gol u 92. minuti za opstanak u ligi, a onda nezapamćena ludnica na terenu

E. Škorić

U subotu su odigrane sve utakmice 34. kola njemačke Bundeslige.

Sezona u Njemačkoj je gotova, ali u zadnjem kolu vodila se velika bitka za neka mjesta koja vode u Evropu, a naročito za 15. mjesto.

Greuther Furth i Arminia Bielefeld su ispali, ali je bilo jedino pitanje ko će završiti na 16. mjestu i ko mora da igra play-off za ostanak u u Bundesligi.

Hertha je izgubila u Dortmundu s 2:1 i ona je ta koja će na kraju s trećeplasiranim timom 2. Bundeslige igrati baraž, dok je Stuttgart izbjegao takav scenarij golom u 92. minuti.

Endo je pogodio za veliko slavlje na stadionu u Stuttgartu, a kasnije su i brojni navijači domaćeg tima upali na teren kako bi sa svojim ljubimcima obilježili ovaj poseban momenat.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

I Stuttgart i Hertha imali su po 33 boda, ali daleko bolju gol-razliku imao je tim popularnih Švaba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti