Golčina Luiza Gustava za pamćenje u trijumfu Marseillea
Luiz Gustavo je sjajnim lob adarcem matirao gostujućeg golmana

Marseille je na kraju umalo prokockao sva tri boda

Golčina Luiza Gustava za pamćenje u trijumfu Marseillea

S. Pašalić

Marseille je u 32. kolu francuskog prvenstva na svom terenu ugostio ekipu Nimesa i stigao do pobjede od 2:1.

Domaći su u posljednje tri utakmice upisali dva poraza i remi pa je pobjeda u ovoj utakmici bila imperativ. Ipak, i pored nekoliko sjajnih prilika u prvom poluvremenu, na odmor se otišlo sa rezultatom 0:0.

U 72. minuti Marseille je stigao do vodstva nakon što je Germain pogodio za 1:0. Samo minutu kasnije domaći su povećali prednost na 2:0 a majstorski gol je postigao nekadašnji igrač njemačkih klubova Hoffenheima, Bayerna i Wolfsburga Luis Gustavo.

Gosti su u 82. minuti golom sa bijele tačke smanjili na 2:1, a u 95. minuti se činilo da će dobiti i drugi penal i otkinuti bod Marseilleu, ali je glavni sudija na asistenciju VAR-a ipak odlučio da ne dosudi penal.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Marseille je nakon ove pobjede preskočio St. Etienne na četvrtom mjestu te će bar do sutra ostati na ovoj poziciji kada će St. Etienne igrati protiv Bordeauxa na svom terenu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti