Marseilleova objava bi mogla da izazove Treći svjetski rat

Naljutili su Kineze objavom

Marseilleova objava bi mogla da izazove Treći svjetski rat

E. Škorić

Francuski prvoligaš Marseille nije imao loše namjere, no na kraju je sve pogrešno ispalo.

Igrač Marseillea Hiroki Sakai danas slavi 29. rođendan i u tu je čast ovaj klub želio jedinstvenom objavom da mu poželi sve najbolje.

Međutim, Marseille je u pozadini Sakaijeve fotografije namontirao zastavu japanskog carstva koja je posebno korištena u Drugom svjetskom ratu.

Na ovaj način je Marseille uvrijedio Kinu i sve ljude u toj državi, pa su mnogi odmah odgovorili na objavu francuskog velikana.

Drugi kinesko-japanski rat koji je trajao od 7. jula 1937. do 9. septembra 1945. bio je najveći azijski rat u 20. stoljeću. Od 1937. borbe su se vodile između Republike Kine i Japanskog Carstva, a nakon japanskog napada na Pearl Harbor, drugi kinesko-japanski rat postao je dio još većeg i globalnog sukoba, drugog svjetskog rata, kao glavna fronta na pacifičkoj bojišnici.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Top Komentari

komunista
skoricu mazlo jebo te ko te napravio,,, kakav treci rat, sta pricas mandove udareni
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije