Gold Cup: Panama u četvrtfinalu, Meksiko do prve pobjede

Prvenstvo Sjeverne i Srednje Amerike i Kariba

Gold Cup: Panama u četvrtfinalu, Meksiko do prve pobjede

Edmir Škorić

Meksiko i Panama ostvarili su pobjede u drugom kolu grupe A CONCACAF Gold Cupa, nogometnog prvenstva Sjeverne i Srednje Amerike i Kariba.

Panama je na CenturyLink Field stadonu u Seattleu bila bolja od Martinika, koji je u prvom kolu iznenadio Kanadu i slavio s 1:0. Panamci se nisu dali iznenaditi.

Jedini pogodak postignut je pet minuta prije kraja utakmice. Strijelac s bijele tačke bio je Gabriel Torres, nogomeaš venecuelanske Zamore. Panami je olakšao Jacky Berdix, koji je isključen u 73. minuti nakon što je dobio drugi žuti karton.

Panami je ovo druga pobjeda obzirom da su u prvom kolu savladali Meksiko, koji je nanio drugi poraz Kanadi. Meksiko je pobijedio s 2:0 na pomenutom CenturyLink Field stadionu u Seattleu pred oko nešto manje od 30.000 gledatelja.

Raul Jimenez je bio strijelac vodećeg gola u 42. minuti, da bi u 57. minuti konačan rezultat postavio Marco Fabian udarcem sa 11 metara. 

Panama je na pragu plasmana u sljedeći krug sa šest osvojenih bodova, dok će se za drugu poziciju boriti Meksiko i Martinik u međusobnom duelu u ponedjeljak. Meksiku je dovoljan i bod za prolaz dalje. Treba kazati da iz tri grupe po dvije vodeće selekcije prolaze u četvrtfinale, dok će i dvije najbolje trećeplasirane ekipe ući među osam najboljih.

Gold Cup, grupa A, 2. kolo:
Panama - Martinik 1:0 (Torres 83 - penal)
Meksiko - Kanada 2:0 (Jimenez 41/ Fabian 56 - penal)

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Grupa A: 1. Panama 6, Meksiko 3, Martinik 3, Kanada 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.