Golijada i pobjednički start Borca na pripremama na Zlatiboru

Banjalučani bolji od Spartaka

Golijada i pobjednički start Borca na pripremama na Zlatiboru

Edmir Škorić, foto: Esmer Oštraković

FK Borac je na početku priprema na Zlatiboru ostvario pobjedu nad srbijanskim prvoligašem Spartakom iz Subotice (4:2).

Od početka meča su Banjalučani pokazali da više žele pobjedu od svog rivala, ali ih je iznenadio Lazić koji u 15. minuti pogađa za vodstvo Subotičana.

Ipak, ekspresno se Borac vraća, pa samo tri minute kasnije Zakarić majstorski zabija udarcem sa oko 20 metara za 1:1. Golijada je nastavljena samo sedam minuta kasnije, kada Spartak ponovo stiže do vodstva (2:1).

U 35. minuti Danilović je šutirao s centra, lopta odsjeda na okviru gola Subotičana, a u završnici prvog dijela Borac stiže do 2:2. Jovanović je nakon ubačaja iz kornera glavom zabio za izjednačenje.

Trener Borca Vlado Jagodić u nastavku šalje potpuno drugu ekipu, pa sa dva gola njegov tim stiže do potpunog preokreta i pobjede. Ziljkić pola sata prije kraja postiže treći gol za Borac, da bi do kraja meča i Cruz pogodio, glavom lijepo savladavši golmana Spartaka nakon ubačaja iz kornera.

Viđeno je još nekoliko dobrih prilika, ali na kraju je ostalo 4:2 i u Borcu će sigurno biti zadovoljni načinom na koji su otvorili ovaj ciklus priprema.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Borac je danas igrao u sastavu: Damjanović, Dujaković, Ćosić, Jovanović, Milojević, Danilović, Brtan, Vranješ, Zakarić, Kajkut, Crnov.

U drugom poluvremenu su igrali: Pavlović, Galić, Kujundžić, Janičić, Kruz, Kalesić, Radulović, Ziljkić, Marković, Lukić i Mamadu Jalow.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DylanDog
Aj' Borac!
2 3
magistar
Nece biti ni jedna ekipa zdrava kad se budu testirali pred prvenstva. Svaka utakmica je Corona party
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi