Golijada na Piroti, Sarajevo u polufinalu

Kup BiH

Golijada na Piroti, Sarajevo u polufinalu

E. Škorić

Nogometaši Sarajeva odigrali su 2:2 na Piroti protiv Travnika, pa su s ukupnih 4:2 prošli u polufinale Kupa BiH.

Sarajevo je s 2:0 slavilo na Koševu prije sedam danas, a danas je na Piroti ostalo neporaženo i tim Mehmeda Janjoša, iako u izmijenjenom sastavu, potvrdio je kvalitet.

Gosti su poveli već u petoj minuti, a strijelac je bio Said Husejinović, koji je nastavio s dobrim igrama u bordo dresu. 

Samo desetak minuta kasnije Travničani dolaze do izjednačenja, pošto je Jusufbašić matirao Adilovića. Isti igrač je i u 26. minuti pokušao, no siguran je bio Adilović.

Zatim je Smajić pokušao, opet je Adilović odbranio. Spomenuti Smajić u 41. minuti pogađa prečku udarcem iz okreta, a do kraja prvog dijela još pokušava Radovac na drugoj strani, no ostaje 1:1 na odmoru.

Husejinović je na početku drugog dijela pokušao iz slobodnjaka, pucao je ravno u domaćeg golmana Đurića. 

U 55. minuti rezervista Ahmetović koristi grešku travničke odbrane, te donosi novo vodstvo Sarajevu. Samo tri minute kasnije Kadrić odbijenu loptu posprema u mrežu Sarajeva za 2:2.

Nastavak donosi još uzbuđenja, nekoliko sjajnih šansi na obje strane, ali ostalo je 2:2, a na kraju su naravno slavili gosti iz Sarajeva, koji su uz Mladost i Željezničar izborili polufinale Kupa. Jedino ostaje mala žal kod navijača Sarajeva što je prekinut taj niz od 10 pobjeda.

Travnik - Sarajevo 2:2 (Jusufbašić 15, Kadrić 58/ Husejinović 5, Ahmetović 55)

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Travnik: Đurić, Nuhić, Hasanhodžić, Čurić, Jusufbašić, Alispahić, Pekija, Kadrić, Goloman, Čivić, Smajić.

Sarajevo: Adilović, Hodžić, Kadušić, Rustemović, Kovačević, Husejinović, Balić, Radovac, Anđušić, Am. Bekić.


NK Travnik - FK Sarajevo _ 0-1 Husejinović by goloviliga
NK Travnik - FK Sarajevo _ 1-1 Jusufbašić by goloviliga
Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi