Golijada u Briselu, remi Belgije i Meksika

Prijateljska utakmica

Golijada u Briselu, remi Belgije i Meksika

Nogometna reprezentacija Belgije je u prijateljskoj utakmici odigranoj u Briselu remizirala sa Meksikom. Nakon 90 minuta na semaforu je stajalo 3:3. 

Na stadionu "King Baudouin" viđena je sadržajna utakmica, puna uzbuđenja, dobrih poteza, a posebice to vrijedi za drugo poluvrijeme. 

Na prvi pogodak se čekalo do 17. minute. Postigao ga je Hazard, međutim vodstvo Belgijanaca nije trajalo dugo jer je sedam minuta prije odlaska na odmor rezultat izjednačio Guardado.

Nakon što je prvo poluvrijeme okončano rezultatom 1:1, u nastavku su viđena još četiri gola. Belgijanci su u 55. minuti uspjeli ponovo doći do vodstva, ovoga puta preko Lukakua, ali samo minutu kasnije Lozano je vratio stvari na početak.

Isti igrač je režirao potpuni preokret u 60. minuti za vodstvo Meksika od 3:2, no deset minuta kasnije Belgijanci su uzvratili. Izjednačujući i ujedno posljednji gol na utakmici postigao je Lukaku.

Prijateljska utakmica:

Belgija - Meksiko 3:3

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi