Golijada u Bugojnu, četiri isključenja u Bosanskoj Otoci

Druga liga FBiH - grupa Zapad, 2. kolo

Golijada u Bugojnu, četiri isključenja u Bosanskoj Otoci

Edmir Škorić

U subotu su odigrane utakmice drugog kola Druge lige FBiH - grupa Zapad.

Na pet susreta postignuto je 18 golova, najviše ih je bilo u Bugojnu u duelu Iskre i Ključa (7:2).

Amel Zec je postigao hat-trick za Iskru, dva je postigao Haris Seferović, po jedan Sabit Alispahić i Nermin Bećirović.

Sloga je u Bosanskoj Otoci pobijedila Krajinu s minimalnih 1:0, a jedini gol postigao je Mirzahil Mustedanagić. Almir Silajmhodžić i Sulejman Dekanović su u 85. isključeni u redovima domaćih.

Kod gostiju su Aner Ljeljak i Advan Pozderac također isključeni u posljednjih pet minuta.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Krajišnik je u Velikoj Kladuši slavio također s 1:0, a jedini gol protiv Borca iz Izačića dao je Zijo Bajrektarević.  Vitez je u Bužimu s 2:0 pobijedio Vlašić. Elvedin Kudelić i Samir Dizdarević su pogađali za domaće.

Nakon dva kola, Iskra jedina ima šest bodova, slijede Vitez i Krajišnik sa po četiri boda, a bez bodova su za sada Borac (utakmica manje) i Radnik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.