Epilog rušenja dijela tribine: Porastao broj povrijeđenih

Stradali navijači Seville

Epilog rušenja dijela tribine: Porastao broj povrijeđenih

Jučerašnju utakmicu Eibara i Seville obilježio je rijetko viđen incident kada se obrušio dio tribine na kojem su se nalazili gostujući navijači.

Nakon što je Sevilla povela sa 2:0 golom Banege iz penala, navijači ovog kluba su pojurili ka ogradi kako bi podijelili radost sa strijelcem pogotka, ne sluteći da će doslovno propasti.

Španski mediji pišu da je sa tribine palo 30-ak navijača Seville, a broj zadržanih u bolnici je ipak 14, a ne 10 koliko su govorile prve informacije.

Inače, stadion Ipurua je najmanji stadion u La Ligi i kapacitet mu je samo 7.083 mjesta. Incident se dogodio baš na onom mjestu stadiona koji jedini nije renoviran 2014. godine, kada je Eibar ušao u prvu ligu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sreća u nesreći za povrijeđene navijače jeste da je Sevilla i u ovoj utakmici potvrdila veliku formu i slavila sa 3:1, čime je ostala u samom vrhu tabele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi