Monaco izbacio Fener, oproštaj Anderlechta, Celtic penalima
Foto: EPA

Kvalifikacije za Ligu prvaka

Monaco izbacio Fener, oproštaj Anderlechta, Celtic penalima

Midhat Šljivak

Fudbaleri Monaca plasirali su se u play off Lige prvaka. Kneževi su večeras s 3:1 pobijedili turski Fenerbahče, te su nadoknadili gol zaostatka iz prvog meča (1:2).

Odlično je francuski tim ušao u meč. U trećoj minuti Falcao je uposlio Velerea Germaina, koji pogađa za prednost od 1:0.

Falcao je u glavnoj ulozi i 15 minuta kasnije. Dosuđen je penal, a Kolumbijac je precizan za sigurnih 2:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, da bi u 54. minuti Emenike pogodio za smanjenje rezultata na 2:1, no Germain drugim pogotkom večeras u 65. minuti postavlja konačnih 3:1, što je rezultat koji Monaco vodi u play off.

Ruski Rostov je slavio na gostovanju kod Anderlechta s 2:0, te s ukupnih 4:2 također ide u dalji tijek takmičenja. 

Golove za gostijući tim su postigli Christian Noboa u 28. i Azmoun u 47. minuti susreta.

Legia je u Varšavi remizirala sa slovačkim Trenčinom (0:0), ali su prošli dalje zahvaljujući pobjedi od 1:0 iz prve utakmice.

Celtic je pobijedio Astanu s 2:1, a oba gola domaći su postigli s penala. Poveli su preko Griffithsa u trećoj minuti nadoknade, Ibraimi je izjednačio u 62. minuti na 1:1, da bi Dembele u nadoknadi vremena iz novog penala donio Celticu prolaz dalje.

Bh. reprezentativac Igor Aničić odigrao svih 90 minuta za goste.

Liga prvaka, kvalifikacije:

Anderlecht - Rostov 0:2 

Monaco - Fenerbahce 3:1

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Legia - Trencin 0:0

Celtic - Astana 2:1



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi