Golijada u Livnu, Troglav bolji od Rudara

Kakanjci poraženi s 3:2

Golijada u Livnu, Troglav bolji od Rudara

E. Škorić

U jednoj dobroj utakmici Troglav je sa 3:2 savladao Rudar u 18. kolu Prve lige FBiH.

U Livnu prava prvenstvena utakmica. Domaćin je poveo u drugoj minuti preko Joze Vukadina. U prvom dijelu Troglav napada, ali ne realizira svoje prilike. 

 

Kazna je stigla u 44. minuti, kada je Rudar izjednačio preko Bajre Spahića, što je bio rezultat prvog dijela.

 

Troglav stvara dodatni pritisak u natavku, a Vukadin u 66. postiže drugi gol za novo vodstvo domaćih. Dvije minute kasnije Danijel Krivić iz penala povećava na 3:1. Kakanjci preko rezerviste Ajdina Džele smanjuju na 3:2 u 86. minuti, ali to je bio konačan rezultat. 

 

Oko 300 gledatelja pratilo je susret u Livnu.

 

Troglav - Rudar 3:2 (J. Vukadin 2, 68, Krivić 70 - penal/Spahić 45, Dželo 85)

 

Troglav: Vrgoč, Jurkić (od 46. Krivić), Aćić, Miočević, Musli, Crnjak, Kaić (od 81. Milak), Radić, Jozo Vukadin, Petar Vukadin (od 46. Semren), Peraica. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

 

Rudar: Tirić, Topalović, Duro, Prkić (od 71. Amer Hrustanović), Spahić, Turudija (od 73. Dželo), M. Spahić, Gafurović, Hrustanović, Kobilica, Šabotić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.