Golijada u Mostaru, Čelik slavio u Modriči

Premijer liga BiH, 20. kolo

Golijada u Mostaru, Čelik slavio u Modriči

Edmir Škorić

Odigrana su prva četiri susreta 20. kola Premijer lige BiH. Čak osam golova palo je u Mostaru. Velež je sa 6:2 bio bolji od Leotara. Vrijedna tri boda na gostovanj u Modriči ostvarili su igrači Čelika.

Vrijedne pobjede u borbi za opstanak ostvarili su igrači Travnika, Rudara i Čelika. Dakako, najviše razloga za slavlje imaju Zeničani, koji su, doduše očekivano, slavili u Modriči. Uljari su doživjeli i peti poraz u proljetnom dijelu prvenstva. Gol odluke postigao je veznjak Čelika, Dario Purić, koji je rezantnim udarcem u trinaestoj minuti matirao Tripića.

Rudar je u Prijedoru ugostio Zrinjski i potpuno nadigrao prošlogodišnjeg prvaka Bosne i Hercegovine. Dva puta je golman gostiju Adnan Hadžić morao po loptu u vlastitu mrežu. Najprije ga je na to natjerao Dašić u dvadesetoj minuti, a onda u finišu utakmice Skakić. Plemići su pola sata prije kraja ostali bez iskusnog Igora Muse, koji je nagazio na nogu Kovačevića. Sudija Vukasović nije imao milosti i poslao ga je odmah 'pod tuš'.

Na Piroti su se sastali Travnik i Sarajevo, a Veziri su pokazali da bod osvojen u Istočnom Sarajevu nije slučajan. Do pobjede su došli u sedmoj minuti nastavka, kada je njihov najbolji strijelac Feđa Dudić istrčao kontru na ubačaj Šiljaka, pobjegao odbrani gostiju i matirao rezervnog golmana Hamzića, koji je na golu u ovom susretu mijenjao Alaima.

Prava golijada viđena je u Mostaru, a prvi od osam golova postignut je već u prvoj minuti. Ubačaj Džafića s desne strane u mrežu Beraka pospremio je Velagić. U prvih pola sata Rođeni postižu još dva gola. Oba su bila djelo prvog topnika Premijer lige, Adina Džafića, koji sada ima dvanaest prvenstvenih pogodaka i usamljen je na vrhu najboljih strijelaca.

Nedugo zatim Ramić vraća Leotaru kakvu takvu nadu da se u Trebinje mogu vratiti neporaženi. Rezultat od 3:1 na semaforu stadiona Vrapčići stajao je sve do deset minuta prije kraja. A onda nevjerovatna četiri gola. Najprije Čolić na asistenciju Osmanagića pogađa za 4:1, potom Magazin dva minuta kasnije iz penala smanjuje na 4:2, a onda Čolić u zadnjih pet minuta još dva puta matira Beraka i postavlja konačnih 4:2.

Od 20:15 sati igra se susret na Grbavici između Željezničara i Slavije, naravno uz tekstualni prenos na SportSport.ba. Sutra se sastaju Borac - Zvijezda, Olimpik - Laktaši i Sloboda - Široki Brijeg.

Velež - Leotar 6:2
MOSTAR - Vrapčići. Gledalaca: 700. Sudija: Robert Zrilić (Banjaluka). Žuti kartoni: Knežević, Kadić, Čolić, Demić (Velež), Radović, Cimirot (Leotar). Crveni karton: Demić (Velež). Strijelci: 1:0 Velagić u 2, 2:0 Džafić u 21, 3:0 Džafić u 26, 3:1 Ramić u 30, 4:1 Čolić u 82, 4:2 Magazin u 86. (penal), 5:2 Čolić u 88, 6:2 Čolić u 90.

VELEŽ: Hadžiđulbić, Knežević, Kajtaz, Kadić, As. Šakljić, Majkić, Čolić, Osmanagić, Džafić (od 83. Duraković), Salihović (od 39. Demić), Velagić (od 72. Ćemalović). Trener: Abdulah Ibraković.
LEOTAR: Berak, Vučinić, Ćeranić, Radović, Čorlija, Cimirot (od 63. Komnenić), Rašević, Ramić, Magazin, Ristić (od 59. Todorović), Šešlija (od 69. Andrić). Trener: Goran Skakić.

Travnik – Sarajevo 1:0

Stadion Pirota: Gledalaca: 1.500. Sudija: Marinko Jelić (Široki Brijeg). Strijelac: 1:0 Dudić u 54. minuti.  Žuti kartoni: Brkić (Travnik), Džakmić, Muminović (Sarajevo). Crveni kartoni: Šiljak (Travnik), Hamzagić, Belošević (Sarajevo).

TRAVNIK: Nurković, Varupa, Terzić, Helvida, Sarajčić, Šiljak, Brkić (od 79. minuta Lihovac), Ćurić (od 46. minuta Pranjković), Erić (od 65. minuta Badrov), Dudić, Ribić. Trener: Nedžad Selimović.
SARAJEVO: Hamzić, An. Škoro, Belošević, Džakmić, Torlak, Hamzagić, Ihtijarević, Muminović (od 85. minuta Pliska), Al. Škoro, Avdić (od 63. minuta Jahović), Hadžić (od 70. minuta Handžić). Trener: Emir Alihodžić.

Rudar – Zrinjski 2:0
Gradski stadion u Prijedoru. Gledalaca: oko 2.000. Sudija: Radosav Vukasović (Trebinje). Strijelci: 1:0 Dašić u 21, 2:0 Stakić u 45. minuti. Žuti kartoni: Despotović, Jevtić (Rudar), Šunjić, Bobby, Aničić (Zrinjski). Crveni karton: Igor Musa (Zrinjski).RUDAR: Avdukić, Despotović, Kotoran, Stakić, Jevtić, Kovačević, Kušljić, Žerić, Dašić, Rankić, Kantar. Trener: Boris Gavran.
ZRINJSKI: Hadžić, Šunjić, Selimović, Musa, Žuržinov, Ivanković, Sušić, Bobby (od 46. minuta Afedzie), Zadro (od 46. minuta Žižović), Dragičević, Aničić. Trener: Dragan Jović.

Premijer liga BiH, 20. kolo:
Velež - Leotar 6:2 (Velagić 1, Džafić 21, 26, Čolić 82, 85, 90/ Ramić 31, Magazin 84 - pen.)
Rudar - Zrinjski 2:0 (Dašić 21, Skakić 45)
Modriča - Čelik 0:1 (Purić 13)
Travnik - Sarajevo 1:0 (Dudić 57)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.