Smail Prevljak od ljeta u Red Bull Salzburgu

Mladi reprezentativac BiH

Smail Prevljak od ljeta u Red Bull Salzburgu

Spoj upornosti, rada i talenta uglavnom rezultira dobrim uspjehom u svijetu fudbala. Očit primjer toga je i mladi bh. reprezentativac Smail Prevljak, koji je nakon teških početaka u Igmanu iz Konjica potpisao za trofejni Red Bull Salzburg.

Naime, njemački drugoligaš RasenBallsport Leipzig odlučio je poslati Prevljaka na novu posudbu, a ovaj put destinacija u karijeri ovog 20-godišnjeg napadača zove se Red Bull Salzburg.

Iza Prevljaka je odlična sezona u Lieferingu, za koji je kao posuđen igrač postigao 14 golova u 17 odigranih utakmica, a u redovima aktuelnog prvaka austrijske Bundeslige trebao bi se zadržati do kraja naredne sezone. 

"Sretan sam što mi karijera ide uzlaznom putanjom. Prelazak u redove Red Bull Salzburga predstavlja korak naprijed, a cijeli posao oko potpisivanja ugovora bit će završen u narednim danima", kazao je Prevljak za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Na kraju dodajmo da je Prevljak prije nekoliko dana proglašen i za najboljeg mladog igrača u Erste ligi, a uvršten je i u idealni tim sezone. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.