Golijada u Vinkovcima, među strijelcima i Hodžić

Dinamo slavio s 5:2

Golijada u Vinkovcima, među strijelcima i Hodžić

E. Škorić

Dinamo je u sjajnoj utakmici, prepunoj golova, kao gost, s 5:2 savladao Cibaliju u Vinkovcima.

Modri su gostovali Cibaliji i bili su veliki favorit, a dokazali su i u toku 90 minuta, pa su lagano došli do devete pobjede i sada sa  29 bodova uvjerljivo su prvi na tabeli.

Gosti iz Zagreba su na poluvremenu vodili 2:0, a strijelci su bili Olmo u 18. i Soudani u 23. minuti.

Na početku drugog dijela Karamarko je smanjio na 2:1, ali Soudani u 51. minuti, s penala, postiže novi gol. Opet uzvraća Karamarko, Cibalia se vraća i smanjuje na 3:2.

Ipak, rezervista Armin Hodžić u 82. minuti donosi Modrima sigurniju prednost, da bi Olmo u 88. minuti postavio konačnih 5:2.

Kako nema obaveza u Evropi, Modri se u potpunosti mogu posvetiti domaćim takmičenjima i čini se da im je sada puno lakše. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi