Golijada u West Bromwichu, Bešić i Middlesbrough slave važna tri boda
Bh. reprezentativac Muhamed Bešić na terenu je proveo 54 minute

Gosti slavili s 3:2

Golijada u West Bromwichu, Bešić i Middlesbrough slave važna tri boda

E. Škorić

U susretu 30. kola engleskog Championshipa Midlesbrough je gostovao u West Bromwichu gdje je slavio s 3:2.

Sjajan meč odigran je na The Hawthornsu gdje je Middlesbroughu uspio da ostvari velika tri boda i da ostane u igri za pozicije koje donose direktan plasman u Premier ligu.

Trenutno je ovaj tim peti s 50 bodova, koliko ima idanas poražni rival WBA, Norwich na trećem mjestu ima 54, koliko i drugoplasirani Sheffield. Prvi je Leeds sa 57 bodova, a podsjećamo da dva prvoplasirana ulaze direktno u viši rang.

Što se tiče današnjeg meča, Saville je u 17. pogodio za vodstvo gostiju, ali je Rodriguez u 42. izjednačio na 1:1. U nastavku preokret WBA , gol Gaylea za 2:1 u 63. minuti, no M'boro se nije predavao.

Sjajni rezervista Assombalonga postiže golove u 75. i 83. minuti iako je u igru ušao u 65. minuti i postaje junak Middlesbrougha.

U redovima gostiju do 54. minute igrao je bh. reprezentativac Muhamed Bešić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije