Downing napušta Middlesbrough: Ako odigra još jedan meč, klub mu mora povećati platu!
Downing je imao bogatu karijeru u kojoj je između ostalog upisao i 35 nastupan u dresu reprezentacije Engleske.

Nije mu se dalo do potoka...

Downing napušta Middlesbrough: Ako odigra još jedan meč, klub mu mora povećati platu!

Engleski vezni fudbaler Stewart Downing trebao bi do kraja ovog mjeseca napustiti ekipu Middlesbrougha, a razlog je zaista bizaran.

Iako ovaj fudbaler ima ugovor sa ekipom iz Championshipa do ljeta, ipak je vjerovatno da će prije vremena isti biti raskinut. Razlog je taj što bi mu Middlesborugh trebao povećati platu ukoliko odigra još jedan susret za tim.

On se u Middlesbrough vratio na ljeto 2015. godine i tada je između ostalog dogovoreno da će mu biti povećana plata ukoliko upiše 150 nastupa za tim. Obzirom da trenutno ima 149 nastupa, klub je odlučio da mu više neće pružati šansu za igru. Razlog je taj što ekipa želi smanjiti novac koji izdvaja na plate igrača posebno jer su u posljednje dvije godine mnogim igračima dali ogromne plate, a nisu mnogo dobili na terenu.

Zato će ova ekipa koja se trenutno takmiči u Championshipu saslušati sve ponude koje do kraja januara dođu za Downinga i ako neki klub bude u stanju da izjednači platu koju on trenutno ima (35.000 funti sedmično), bit će pušten.

Problem predstavlja činjenica što nekadašnji fudbaler Liverpoola i West Ham Uniteda već ima 34 godine i jasno je da više ne može ponuditi mnogo toga na zelenom travnjaku.

Inače, Middlesbrough je trenutno na 5. poziciji Championshipa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti