Golijade u Banjaluci i u Istočnom Sarajevu

Pobjede Zvijezde i Rudara

Golijade u Banjaluci i u Istočnom Sarajevu

E. Škorić

U petak su odigrane prve dvije utakmice 15. kola Prve lige Republike Srpske.

U Banjaluci i u Istočnom Sarajevu viđene su dvije sjajne utakmice i ukupno čak 13 pogodaka, a pobjede su kao gosti ostvarili Zvijezda 09 i Rudar iz Prijedora.

Prijedorčani su s 5:1 deklasirali Željezničar Sport-team. Dvostruki strijelac za Rudar bio je Aleksandar Vojinović, dok su po jednom mrežu nemoćnog domaćina tresli Nemanja Pekija, Ognjen Jaćimović i Stefan Gavranović.

Jedini pogodak za Željezničar, utješni, postigao je Jovan Pavlović dvije minute prije kraja utakmice.

Zvijezda je s 4:3 bila bolja od domaće Slavije u meču koji je ponudio pregršt zanimljivosti i pogodaka. 

Miljan Govedarica je postigao dva, a rezervista Nemanja Stojanović jedan gol, no to Slaviji nije bilo dovoljno, pošto su za Zvijezdu golove dali Selmir Mahmutović, Dragiša Stanić, Ermin Huseinbašić i Nikola Mazić, s tim da je Dragiša Stanić promašio penal u finišu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Poslije 15 kola Rudar ima 34 boda, Zvijezda 32, Drina 28 (-1), Slavija 26... Na dnu su Napredak sa osam i Kozara sa sedeam bodova, a i utakmicom manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi