Zvijezda 09 ostala bez trenera i sportskog direktora

Nakon remija sa Sutjeskom (0:0)

Zvijezda 09 ostala bez trenera i sportskog direktora

S. Mlaćo

Šef stručnog štaba Mile Lazarević i sportski direktor Zvijezde 09 Radika Marić podnijeli su ostavke na te funkcije nakon meča sa Sutjeskom u kome je njihov tim odigrao bez pogodaka, na domaćem terenu, te tako izgubio lidersku poziciju u šampionatu RS.

 Do imenovanja novog trenera sa ekipom će raditi Zoran Gligić koji je trener u fudbalskoj akademiji ,”Savo Milošević”. Sada već bivši sportski direktor Radika Marić ističe da je ostavku podnio iz moralnih razloga, jer snosi jedan dio odgovornosti za nešto slabije rezultate kluba.

"Poslije razgovora sa predsjednikom kluba Borisom Stanišićem sam podnio ostavku, jer osjećam moralnu obavezu da to učinim. Jedan dio odgovornosti je na meni, zbog toga što sam kao direktor selektirao ovu ekipu, koja nije pružila odgovarajuće igre na terenu. Proveo sam dvije i po godine u Zvijezdi 09 i klubu želim da u nastavku sezone ostvari plasman u Premijer ligu BiH, što i jeste cilj, rekao je Marić.

Šef stručnog štaba Mile Lazarević zahvalio se rukovodstvu kluba i igračima na saradnji, te dodao da je loš rezultat protiv Sutjeske samo kap koja je prelila čašu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"Od početka sezone imamo puno problema sa povredama, igrača i kartonima, zbog čega smo veoma rijetko nastupali kompletni. Ekipa je igrala iznad svog limita i od početka sezone smo doživjeli samo jedan poraz u svim takmičenjima. Imamo najbolju odbranu lige sa svega šest primljenih pogodaka. Odlazim u trenutku kada je ekipa druga na tabeli Prve lige RS i igra četvrtfinale Kupa BiH, pa se nadam da će ova šok terapija uroditi plodom i da će Zvijezda 09 ostvariti ciljeve", rekao je Lazarević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi