Golijade u Sanskom Mostu, Orašju, Bugojnu, Konjicu...

Prva Liga FBiH

Golijade u Sanskom Mostu, Orašju, Bugojnu, Konjicu...

Edmir Škorić

Sjajne utakmice u okviru 27. kola Prve lige FBiH odigrane su u Bugojnu, Sanskom Mostu, Orašju i Banovićima.

Budućnost je u Banovićima s 3:1 savladala GOŠK. Mrežu gostiju iz Gabele tresli su Mujić, Kavazović i Husić, a utješni gol za GOŠK postigao je Popović.

Iskra je u Bugojnu poražena od Mladosti iz Doboja kod Kaknja rezultatom 1:3. Gurbeta je u 29. minuti bio strijelac za Bugojance, dok su golove na drugoj strani postizali Alagić (dva puta) i Kovač.

Igman je u Konjicu s 3:2 bio bolji od Čapljine. Džafić je bio dvostruki strijelac za domaći tim, a pogađao je i Džafić. Za Čapljinu su se u strijelce upisali Luka i Pero Menalo. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U Orašju je istoimena domaća momčad s 4:2 porazila Radnički iz Lukavca. Mujić, Širanović, Vidović i rezervista Kobaš tresli su mrežu gostiju, za Radnički su pogađali Džanić i Aljukić.

Istim je rezultat Podgrmeč savladao Bratstvo u Sanskom Mostu. Rizvan, Karić, Kaltak i Kukavica su strijelci za domaće, a za goste iz Gračanice Dibanag i Smajlović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.