Golman je u suzama molio da ne izađe, u 98. minuti je uzeo loptu, uslijedilo je - kompjutersko čudo!

Izrastao u apsolutnog junaka

Golman je u suzama molio da ne izađe, u 98. minuti je uzeo loptu, uslijedilo je - kompjutersko čudo!

Admin Čaušević

Golman Facundo Cambeses prva je priča posljednjih dana u Argentini. Čuvar mreže Banfielda ponio je titulu junaka posljednjeg kola lokalnog prvenstva nakon onoga šta se desilo u utakmici igranoj na stadionu Institutu de Cordoba. 

Odrastajući u omladinskom timu svog kluba Cambeses je kao i većina njegovih vršnjaka pokazao impresivnu privrženost dresu i želju da postane koristan za svoju ekipu.

Nakon odlično ulaska u utakmicu s nekoliko važnih intervencija, Facundo je u 37. minuti je mnogo rizikovao s namjerom da spasi svoj gol.

Nakon hrabre intervencije sa izlijetanjem Cambeses je gadno pao i udario glavom u travu. Udarac koji je odmah prestrašio sve. Golman je nekoliko sekundi ostao nepomičan na terenu, a odmah su intervenisali i članovi medicinskog osoblja.

Nakon što je zadobio udarac u glavu, timski ljekar zamolio je trenera da zamijeni Facunda Cambesesa kako bi mu omogućio daljnje provjere i izbjegao teže posljedice.

Oglasi

Nakon što je ustao, Facuno je shvatio da će morati napustiti teren, ali nije htio čuti za to. Nakon otprilike tri minute stajao je na terenu te plakao samo da ne izađe.

Saigrači su ga pokušali smiriti te nagovirit da izađe, ali od toga nije bilo ništa. Na kraju je trener Julio Cesar Falcioni popustio i tako ostavio čuvara mreže na terenu.

Cambeses je napravio još nekoliko važnih obrana i pokazao se kao istinski heroj Banfielda.

Naime, u 96. minuti srčani golman je rukom lansirao dugo loptu do svog saigrača Geronima Riverau, a sve je bilo kompjuterski precizno.

Napadač je idealnu loptu iskoristio savšeno i pogodio je za pobjedu 1:0. Uslijedile su suze i za napadača i za golmana, ali ovaj puta radosnice.

"Već sam kod kuće nakon što sam obavio sve potrebne preglede! Hvala Bogu, sada sam dobro. Idem trenirati. Hvala medicinskom osoblju kluba, saigračima i stručnom štabu koji su bili uz mene", poručio je Argentinac nekoliko sati nakon utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi