Vratio se Daniel Osvaldo!

Ugovor je potpisan, sutra se priključuje ekipi

Vratio se Daniel Osvaldo! · Zvanično

Daniel Osvaldo je nakon kratke epizode u Boci odlučio 2016. godine napustiti fudbal, posvetiti se muzici i, jednostavno rečeno, uživanju u životu.

Nije, međutim, dugo trebalo da se pojave špekulacije da bi se nekadašnji italijanski reprezentativac mogao vratiti fudbalu.

Tako se i prije par mjeseci govorkalo da bi se mogao vratiti iz penzije i udružiti snage sa Maradonom u Gimnasiji iz La Plate. Od toga, međutim, nije bilo ništa.

Ali, krajem 2019. pojavljuju se informacije da je Osvaldo jako blizu povratka fudbali i potpisu ugovora sa argentinskim Banfieldom. Ove informacije su se na kraju ispostavile tačnima.

Naime, iskusni napadač je danas potpisao za Banfield (saopšteno je iz ovog kluba).

Ugovor na koji je Dani Osvaldo danas stavio svoj potpis trebao bi važiti jednu godinu. 33-godišnji Osvaldo bi već sutra trebao odratiti prvi trening sa ekipom.

Ovaj nekadašnji italijanski reprezentativac, rođen u Buenos Airesu, je zlatno doba svoje karijere proživljavao u dresu Rome. Za Vučicu je odigrao ukupno 57 utakmica, postigao 28 golova i upisao sedam asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti