Golman Getafea se brukao i mogao bi klub koštati plasmana u Ligu prvaka
Foto - EPA

Velike greške

Golman Getafea se brukao i mogao bi klub koštati plasmana u Ligu prvaka

M. Šljivak

Getafe je u 28. kolu španske La Lige poražen na gostovanju kod Granade sa 2:1 i na taj način je napravio korak unazad što se tiče borbe za plasman u Ligu prvaka.


Za izgubljene bodove tim iz Madrida mora zahvaliti svom golmanu Davidu Soriji koji je napravio dvije zaista velike greške.

Timor je zabio za vodstvo Getafea od 0:1 u 20. minuti i ovaj rezultat se zadržao do 70. minute kada su domaći izjednačili. Zabio je Fernandez uz veliku pomoć Sorije.

Potpuni preokret viđen je devet minuta kasnije. Ponovo je loše reagovao Soria, Fernandez je na praom mjestu i zabio je za veliku pobjedu svog tima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Getafe je ostao na petom mjestu i idalje će se boriti za četvro mjesto s Atleticom i Real Sociedadom, a blizu je i Granada koja je od Lige prvaka udaljena samo pet bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi