Golman je preživio, ali njegov život je upropašten

Follmannu amputirana noga

Golman je preživio, ali njegov život je upropašten

Endin Čaušević

Avionska nesreća koja se jutros desila u Kolumbiji uzdrmala je Brazil, ali i cijeli svijet.

U avionu koji se srušio u Kolumbiji nalazili su se fudbaleri Chapecoensea koji su išli na finalni meč Copa Sudamericane. Tragedija se desila pet minuta prije slijetanja, a nakon istrage kolumbijske policije ustanovljeno je da je samo pet osoba preživjelo.

Među njima je i golman ove brazilske ekipe Jackson Follmann. On je odmah prebačen u bolnicu i još uvijek se nalazi u kritičnom stanju. Brazilski mediji objavili su danas da su ljekari morali amputirati jednu nogu Follmannu, te da se on više nikada neće vratiti na gol.

"Znate da su šanse minimalne da preživite avionsku nesreću i trebamo biti zahvali Bogu na čudu da je naš sin i dalje živ. Istina je da su mu amputirane noge, ali još uvijek ne znamo njegovo stanje. Ovo je agonija za koju imam osjećaj da nikada neće proći", rekao je njegov otac Paul.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi