Sportske tragedije: Avionske nesreće koje su uzdrmale svijet

Pet najvećih nesreća u historiji

Sportske tragedije: Avionske nesreće koje su uzdrmale svijet

Endin Čaušević

Svijet je danas potresla velika tragedija koja se desila u Kolumbiji nakon pada aviona s kojim su putovali članovi brazilskog Chapecoensea.

Ovaj brazilski klub prije pet dana ostvario je veliki historijski uspjeh plasmanom u finale Copa Sudamericane, ali je danas sve to stavljeno u drugi plan. Avion s kojim je putovala delegacija ovog kluba pao je u Kolumbiji, a čak 76 osoba je poginulo.

Ipak, ovo nije jedina tragedija koja je zadesila sport u historiji jer ih je nažalost bilo još mnogo. U ovim nesrećama ginule su kompletne fudbalske ekipe, a današnja nesreća samo nas je posjetila na njih.

U nastavku pogledajte neke od nesreća koje su u prošlosti uzdrmale svijet, a zadnja se desila 2011. godine u Rusiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi