Chapacoense ujedinio brazilske klubove

Peticija koja je oduševila sve

Chapacoense ujedinio brazilske klubove

Endin Čaušević

Velika tragedija desila se jutros u Kolumbiji gdje se srušio avion u kojem su bili igrači i članovi brazilskog Chapecoensea.

Ovaj klub prethodnih godina živi pravu bajku jer su od četvrtog ranga brazilskog fudbala došli u najjači, a prije pet dana izborili su plasman u finala Copa Sudamericane. Ipak, današnja tragedija u kojem je poginula većina igrača i članova kluba pogodila je cijeli svijet.

Četiri brazilska velikana Corinthians, Santos, Sao Paulo i Palmeiras danas su pokrenule dvije peticije. Naime, oni od brazilskog saveza traže da Capecoense dobije imunitet, odnosno da ne može ispasti naredne tri godine iz Serije A.

Ipak, druga peticija je ona koja je oduševila brazilski narod. Klubovi traže da se odobri mogućnost Chapecoenseu da u ovoj sezoni na posudbe besplatno dovode igrače iz bilo kojih klubova u Brazilu. Ova vijest u toj zemlji protumačena je na način da je velika tragedija ujedinila klubove među kojima vladaju veliki rivaliteti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi