Golman kojeg prati Schalke dolazi na posudbu u Zrinjski?
Foto: GNK Dinamo II

Dinamo ga namjerava posuditi

Golman kojeg prati Schalke dolazi na posudbu u Zrinjski? · Saznajemo

Talentovani golman Dinama Dinko Horkaš, po svemu sudeći, bit će novo pojačanje HŠK Zrinjski.

Mostarci su se nakon odlaska Kenana Topolovića dali u potragu za novim čuvarom mreže i nekoliko imena je bilo u opticaju prethodnih sedmica, a kako stvari stoje, izbor je pao na 20-godišnju Dinamovu nadu.

192 centimetra visoki Horkaš je na sebe pažnju skrenuo u omladinskoj Ligi prvaka kada je skidao zicere i penale zvijezdama Lokomotiva i Liverpoola, ali kako se trenutno pored Livakovića i Zagorca teško može izboriti za minutažu u prvom timu, procijenjeno je kako je za njegov razvoj najbolje da ode na posudbu. A sljedeća destinacija bit će upravo Zrinjski.

Da je postignut dogovor potvrdio nam je i ugledni agent Franjo Vranjković, inače vlasni agencije 'firsteleven ISM' koja se brine o Horkašovoj karijeri.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Vjerujemo da je Zrinjski pravi izbor za Horkaša. Isti taj korak je učinio svojevremeno i Luka Modrić, tako da...", javio nam se Vranjković koji je i sam, kaže, iz Hercegovine.

Da je u pitanju veliki potencijal svjedoči i to što je do prije pola godine ugledni list Bild pisao kako Horkaša prati i Schalke.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chupy
I mene prati Barcelona, al nikako da me uprati!
2 1
ragnarrsonn
Zrinjski se zasad najbolje pojacava
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi