Golman pokušao potez sa FIFA-e koji ga je skupo koštao
Foto: Screenshot

Katastrofalna greška golmana Zelenortske Republike

Golman pokušao potez sa FIFA-e koji ga je skupo koštao

Burkina Faso i Zelenortska Republika su sinoć odigrali susret zadnje runde afričkog dijela kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Kako su obje reprezentacije odavno izgubile šansu za plasman, susret nije imao nikakav rezultatski značaj. Ipak, golman Zelenortske Republike će ga dugo pamtiti.

Rezultat susreta je bio 0:0 sve do nadoknade vremena u prvom dijelu, kada se golman Zelenortske Republike odlučio na nevjerovatan potez.

Umjesto da rutinski ispuca jednu povratnu loptu, golman Evora Dias se odlučio na riskantan dribling.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

On je pokušao napraviti "rolling" i predriblati protivničkog napadača, ali mu je Nakoulma oduzeo loptu i postigao gol za vodstvo Burkine Faso od 1:0. Ovaj potez golmana može opravdati samo činjenica da je možda previše igrao popularnu video igru FIFA-u.

Nakoulma je do kraja susreta došao i do hat-tricka, a Burkina Faso je slavila ubjedljivu pobjedu rezultatom 4:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi